JESU LI PREŠLI NA ORUŽJE?

BHI Fuada Kasumovića objavila zastrašujući snimak: "SDA pucala na kuću našeg kandidata, za dlaku izbjegnuta tragedija"

Ispred kuće Edina Čelenke zaustavila se kolona vozila sa SDA zastavama i obilježjima, a potom su pucali iz vatrenog oružja - navode iz BHI-FK

Kuća na koju je pucano. Screenshot

D. H.

prije 2 sata 47 minuta

Bosanskohercegovačka inicijativa (BHI) koju predvodi Fuad Kasumović na svom Facebook kanalu objavila je snimak pucnjave na kuću njihovog kandidata za gradsko vijeće u Zenici. Iz stranke tvrde da iza pucnjave stoji SDA.

- Da zenička SDA ne bira sredstva kojima bi izrazili evidentnu nervozu uoči poraza na izborima u nedjelju 6. oktobra svjedoči zabrinjavajući incident koji se dogodio sinoć nakon predizbornog skupa koji su organizirali u Šerićima kod Zenice, upravo onom mjestu gdje su nekada okretali vola za Bakira Izetbegovića. Sve to uslijedilo je nakon što su dobili rezultate istraživanja prema kojima SDA, neupitno, gubi izbore u Zenici peti put od BHI-KF, zbog čega su, vidno nervozni, odlučili pokazati kako su spremni ubijati ženu i djecu samo da zastraše sve one koji nisu zeleni.

Naime, nakon što su uvidjeli da im njihov radikalizam, zloupotreba rahmetlija, vrbovanje i iskorištavanje vjere u predizborne svrhe ipak ne donose ništa dobro te da nesporno ponovo gube izbore, odlučili su se svoj bijes ispoljiti na veoma opasan, radikalan i bezobrazan način - pucnjavom.

Tako se sinoć ispred kuće hadžije Edina Čelenke, uglednog Šerićanina, inače kandidata Bosanskohercegovačke inicijative - Kasumović Fuad za Gradsko vijeće Zenice, zaustavila kolona vozila sa SDA zastavama i obilježjima, a potom su pucali iz vatrenog oružja u pravcu njegove kuće. Da se ne radi o plinskom oružju nego vatrenom, potvrđuju to videonadzor i fotografije čahura, ali i da se radi o namjernom i svjesnom ugrožavanju sigurnosti porodice Čelenka. Srećom, izbjegnuta je tragedija posebno ako se uzme u obzir da se za vrijeme pucnjave ispred kuće nalazila ženska osoba i maloljetno dijete koji su mogli nevini nastradati.

Gnusan čin

Ovaj gnusan čin SDA, ustvari, raskrinkava sve njihove ublehe i lažne priče o moralu, ali i predstavljaju radikalizam širih razmjera kada su spremni po svaku cijenu, makar to neko platio i životom, zastrašiti kandidata BHI-KF! Međutim, to im neće poći za rukom. Pozivam MUP ZDK da hitno istraži ovaj incident, ali i sankcioniše odgovorne. Večeras je za dlaku izbjegnuta tragedija, zato smatram da će nadležni pokazati da su nezavisni i profesionalni, te da će poduzeti sve zakonom predviđene mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog slučaja.

Ne treba zaboraviti kako je OBRAČUN s neistomišljenicima najavio Halil Garanović, kandidat SDA za vijeće, međutim, niko nije mogao ni slutiti da će SDA posegnuti za oružjem kao sredstvom obračuna!

Da su odlučili praviti incidente, što dokazuje, ustvari, da su svjesni poraza 6. oktobra, svjedoči i činjenica da su ciljano pomjerili centralni skup u Zenici i to za dan kada je to, mjesecima ranije, najavila Bosanskohercegovačka inicijativa - Kasumović Fuad. Iako politički skupovi ne bi trebalo da se održavaju ispred institucija, neko im je to dozvolio.

"SDA dotakla dno"

Upozoravam MUP ZDK i nadležne da je dopuštanje centralnog skupa SDA, istoga dana i u neposrednoj blizini centralnog skupa BHI-KF, svjesno ugrožavanje sigurnosti svih građana jer ako su sinoć pucali u Šerićima, ne smijem ni pretpostaviti šta namjeravaju učiniti u petak kada se budu održavala oba centralna skupa. Zato, pozivam nadležne na odgovornost i preuzimanje svih posljedica dopuštanja da istu večer SDA održi skup kada i BHI-KF.

Građanima poručujem da iz primjera Šerića, pucanja na kuću našeg kandidata i ugrožavanja sigurnosti svih mještana Šerića, shvate da je SDA, ustvari, dotakla dno. U svojim posljednjim političkim trzajima provociraju incidente, a činjenicom da žele istu noć kada i BHI-KF organizovati skup govori da su dotakli dno, a što su uspjeli realizirati preko SDA ministra unutrašnjih poslova. Očekujem da SDA ministar unutrašnjih poslova spriječi održavanje oba skupa istu večer u neposrednoj blizini ili preuzme odgovornost za eventualne posljedice jer su sinoć, očigledno, u Šerićima imali vježbu za petak te pokazali koje su njihove stvarne namjere.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.