TUŽILAŠTVO BIH

Kajganić se sastao sa direktorima policijskih agencija i ostalih institucija

Na sastancima su razmijenjena mišljena o mogućnostima poboljšanja komunikacije i operativne saradnje između ovih institucija

Milanko Kajganić, v. d. glavnog tužioca BiH. Agencije

A. Ka.

3.11.2021

Milanko Kajganić, v. d. glavnog tužioca BiH, zajedno sa zamjenicima Dianom Kajmaković i Ismetom Šuškićem, sastao se u odvojenim sastancima sa direktorom SIPA-e Darkom Ćulumom, direktorom Granične policije Zoranom Galićem i njegovim saradnicima Draganom Kulićem i Vladimirom Popovićem, direktorom UIO Mirom Đakulom i saradnicima Danijelom Jozić, kao i sa glavnim revizorom Kancelarije za revizije BiH Hrvojem Tvrtkovićem i njegovim zamjenicima Jasminom Pilicom i Rankom Krsmanom.

Na sastancima su razmijenjena mišljena o mogućnostima poboljšanja komunikacije i operativne saradnje između ovih institucija, sa kojima Tužilaštvo BiH ima intenzivnu saradnju u procesuiranju krivičnih djela iz nadležnosti Tužilaštva BiH.

Dogovorena je direktna i otvorena komunikacija u svim linijama rada, a sa ciljem postizanja što boljih radnih rezultata i jačanju vladavine prava.

U razgovoru sa svim zvaničnicima, definisano je da je procesuiranje visoke korupcije prioritet u budućem radu Tužilaštva BiH te je sa tim u vezi dogovoreno intenziviranje saradnje u ovoj oblasti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.