UŽASNO

Monstruozni komentar Seje Kalača na vijest o nasilju nad Aldinom Bajić: "I treba da je izudara"

Sejo Kalač je na monstruozan način podžao nasilje

Express

D. H.

prije 3 sata 46 minuta

Vijest da je pretučena bh. pjevačica Aldina Bajić izazvala je šok i osudu u javnosti. Prema izvještajima, napad je izvršio njen suprug, muzičar Adis Cigura, a cijela situacija otkriva ozbiljne probleme koji su prisutni u njihovom braku, o kojima se već neko vrijeme šuška. Ova tragedija ne samo da ukazuje na pojedinačnu borbu žrtve, već i na širu sliku nasilja nad ženama koje se često previđa ili minimizira.

Brojne kolege iz muzičkog svijeta pružile su joj podršku, osudivši nasilje. Ipak, komentari poput onog Seje Kalača, koji je na monstruozan način podstakao nasilje, dodatno su uzburkali javnost.

Komentar Seje Kalača. Screenshot

Žalosno je to što se u trenutku kada bi podrška i solidarnost trebali biti na prvom mjestu, pojavljuju i komentari poput onog Seje Kalača, koji je na društvenim mrežama iznio stavove koji ne samo da podržavaju nasilje, već ga i opravdavaju. Ovakvi komentari nisu samo neprihvatljivi; oni predstavljaju opasan narativ koji može dodatno traumatizirati žrtve i normalizirati nasilje u društvu. Trebali bismo se zapitati kakvu poruku šaljemo kada ovakvi stavovi prođu bez osude.

Ove situacije moraju biti povod za širu diskusiju o nasilju u porodici i potrebi za edukacijom, kako bismo osigurali da se ovakvi incidenti ne ponavljaju. Žrtve moraju znati da nisu same i da imaju pravo na podršku i zaštitu.

Krajno je vrijeme da prestanemo tolerirati nasilje u svim njegovim oblicima i da se aktivno borimo protiv njega. Aldina Bajić zaslužuje našu podršku, a svako od nas snosi odgovornost za stvaranje sigurnijeg društva. Vrijeme je da se čuje naš glas protiv nasilja i da se pružimo ruku onima kojima je najpotrebnije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.