UZBUDLJIVO U BUNDESLIGI

Demirović dvostruki strijelac u trijumfu Štutgarta, Leverkuzen se ne zaustavlja

Naš reprezentativac igra u nevjerovatnoj formi, te je postigao četiri gola i jednu asistenciju u zvaničnim susretima za Štutgart

Ermedin Demirović. VFB Stuttgart

N. H.

prije 4 dana

Fudbaleri Štutgarta slavili su na gostovanju kod Borusije Menhengladbah u 3. kolu Bundeslige rezultatom 1:3, a dvostruki strijelac bio je reprezentativac BiH Ermedin Demirović. 

Naš reprezentativac igra u nevjerovatnoj formi, te je postigao četiri gola i jednu asistenciju u zvaničnim susretima za Štutgart.

"Švabe" je u vodstvo doveo Deniz Undav u 21. minuti, ali je Francuz Alesan Plea (Alassane) poravnao rezultat šest minuta kasnije, te se tom prilikom i povrijedio. 

Taj rezultat je stao na semaforu do 57. minute, kada je krenuo šou Demirovića. 

Naš napadač se sjajno snašao i iskoristio asistenciju saigrača Ridera (Rieder), te poslao loptu u mrežu rivala za novo vodstvo svoje ekipe.

Samo četiri minute kasnije, naš reprezentativac je poslije kornera nadskočio defanzivca i ponovo zatresao mrežu.

Od preostalih susreta vrijedi istaći i visoku pobjedu Bajer Leverkuzena na gostovanju kod Hofenhajma rezultatom 1:4. 

Martin Terije (Terrirer) je doveo Apotekare u vodstvo u 17. minuti, da bi Bonifejs (Boniface) poduplao prednost nakon pola sata igre. Mergim Beriša je uspio postići pogodak za  povratak vjere Hofenhajma do poluvremena. Ipak, do kraja su Virc (Wirtz) i Bonifejs postavili konačan rezultat. 

Reprezentativac BiH Haris Tabaković nije ulazio u igru. 

U preostalim susretima, RB Lajpcig i Union Berlin su igrali bez golova (0:0), Frajburg je pobijedio Bohum (2:1), dok je Frankfurt identičnim rezultatom (2:1) slavio na gostovanju kod Volfsburga.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.