"BIVŠA" DIREKTORICA

Zašto je Ajla Alimanović potpisana kao direktor kluba na finansijskom izvještaju Sarajeva?!

Navijači su se mjesecima unazad brinuli o tome da je ona i dalje bila u klubu, a sada su se njihove sumnje i obistinile

Alimanović: U klubu ili radi iz "sjene"?. FK Sarajevo

13.5.2024

Javnost je iznenadila činjenica da je Fudbalski klub Sarajevo završio 2023. godinu u višemilionskom minusu.

Ono što je još više moglo zainteresirati one koji su malo bliže pogledali taj finansijski izvještaj je da na dnu nekoliko stranica stoji potpis Ajle Alimanović. 

Zašto je to čudno, pitate se? Pa ona je bivša direktorica kluba. I da, u pravu ste. Nisam pogriješio, ključna riječ i jeste "bivša".

Objava FK Sarajevo. Facebook

Alimanović je na poziciju generalne direktorice stigla krajem marta 2022. godine.

Po dolasku u klub je obećala da će Sarajevo biti među najboljim klubovima na Balkanu, ali oni za "njenog vakta" nisu osvojili niti jedan trofej i uspjeli su izboriti plasman u evropska takmičenja samo jednom.

Pa je, sada se čini navodno, klub napustila sredinom jula prošle godine, nakon što je Sarajevo na katastrofalan način ispalo od Torpedo Kutaisija u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. 

Klub joj se zahvalio, ona se oprostila od "bordo porodice", a sve kako bi zamazali oči.

Objava Alimanović o odlasku iz kluba. Instagram

Navijači su se mjesecima unazad brinuli o tome da je ona i dalje bila u klubu, iako su zbog nje i još nekih pojedinaca vrlo jasno bojkotovali utakmice. 

Sada su se njihove sumnje i obistinile. Na finansijskom izvještaju potpisana je kao direktor, sve je pečatirano, što daje apsolutni legitimitet papiru. 

Postavlja se pitanje - zašto? Koji je razlog bio što ona nije bila smijenjena kada je to objavljeno javnosti i navijačima bordo kluba? Da li je jedini cilj bio umiriti navijače i zaustaviti bojkote?

Čak ni priča da je to neko morao potpisati "ne pije vode". Ajla Alimanović prije svega nije trebala biti ni u poziciji da potpiše ovo. Na kraju krajeva, ona je smijenjena s te pozicije. 

Izvještaj za 2023. s potpisom Alimanović. FK Sarajevo

Finansijski izvještaj se finalizira s 31. 12., odnosno posljednjim danom u godini. Ajla Alimanović u tom trenutku, prema informacijama koje je klub podijelio s javnošću, nije radila kao direktor već pet mjeseci. E sad, ko tu koga vara, saznat ćemo ubrzo...

Ukoliko meni ne vjerujete za sve, finansijski izvještaj pogledajte ovdje, pa sami procijenite.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.