PREMIJER LIGA BIH

Maksimović: Nemamo šta da izgubimo

Trener Borca najavio derbi sa Sarajevom

Maksimović i Brtan. RAS SRBIJA

A. Vatreš

16.4.2021

Borac sutra u derbiju 26. kola m:tel Premijer lige BiH gostuje aktuelnom prvaku Sarajevu, o kojem je biranim riječima na današnjoj press konferenciji govorio trener tima iz Banje Luke Marko Maksimović.

- Na red je došao derbi sa Sarajevom i očekujem dobru utakmicu. Imaju dobar roster i sjajnog trenera Vinka Marinovića. Utakmice uvijek nose neku posebnu draž, očekujem da igrači budu motivirani. Borac treba da odigra dobru utakmicu, cilj je da se predstavimo u najboljem svjetlu. Nemamo šta da izgubimo, posljednjih sezona nismo dobro prolazili na Koševu, ali nas to ne amnestira da pokušamo napraviti pozitivan rezultat", kazao je Maksimović.

Prema njegovim riječima, u proteklih nekoliko dana se digla velika prašina, a za to, kako kaže, nema potrebe.

- Naši najveći protivnici su u Banjoj Luci uvijek imali uslove da igraju dobro, osvajali su bodove na našem terenu, pa očekujem da ćemo i mi na Koševu imati uslove da igramo. Naš cilj ostaje Evropa i ne želimo da stvaramo neku atmosferu s pritiskom. Bit će nam potrebno da se nađemo među prve četiri ekipe da bi ispunili taj cilj, a sve preko toga je dobro došlo", rekao je Maksimović.

Veznjak Marko Brtan kaže da su igrači svjesni težine sutrašnje utakmice, ali da se ne opterećuju prvim mjestom na tabeli kom bi ih približila pobjeda.

– Nijedna utakmica nije lagana, posebno protiv Sarajeva na Koševu. Svjesni smo da treba dati maksimum ukoliko želimo dobar rezultat. Ne razmišljamo o prvom mjestu, već samo treba da idemo od utakmice do utakmice, takav pristup nas je doveo u sadašnju situaciju i treba da se tako ponašamo u narednih osam utakmica – poručio je Brtan.

Borac će u sutrašnjem meču biti jači za kapitena Stojana Vranješa i Aleksandra Vojnovića, koji se vraćaju u tim.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.