PREMIJER LIGA BIH

Maksimović: Navijači će nas nositi

Trener Borca tvrdi kako nema euforije

Maksimović i Mols na press konferenciji. FK BORAC BANJA LUKA

A. Vatreš

21.5.2021

Fudbalere Borca još samo tri boda dijele do šampionske titule, druge u historiji kluba. 

Rival u pretposljednjem, 32. kolu m:tel Premijer lige BiH na Gradskom stadionu u Banjoj Luci u nedelju bit će ekipa Tuzla Sitija. 

Euforije nema, svi u klubu su svjesni velike prilike, ali skromnost, predanost i maksimalna koncentracija izbija iz svake riječi svih u klubu. Ono što je najpozitivnije u svemu je da će crveno-plavi jurišati na pobjedu i titulu uz podršku navijača.

Naime, Komitet za takmičenje FS BiH je razmotrio predmetnu molbu FK Borac i uz saglasnost Komiteta za sportsku medicinu FS BiH, te Komiteta za stadione i bezbjednost FS BiH, jednoglasno donio odluku o prisustvu publike, te tako potvrdio odluku Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske.

- Prvo, mnogo mi je drago što će biti publika, jer sam siguran da će nas nositi i da će bukvalno biti 12. igrač. Da može, Gradski stadion bi primio i 40.000 ljudi. Ne znam koji će tačno biti broj, ali koliko god bude navijača oni će nas nositi i to je još jedna mala prednost za nas. Dolazi nam ekipa koja je rasterećena, nemaju rezultatski imperativ, ekipa koja ima jako dobar roster i dobrog trenera, mog bivšeg trenera Husrefa Musemića, nekog ko je dokazan u ovoj ligi. Definitivno očekujem kao i neke druge što su bile ovdje, tešku i zanimljivu utakmicu. Mislim da smo u odličnom momentu i nadam se da ćemo poslije utkamice imati veliki razlog za zadovoljstvo - rekao je trener Borca Marko Maksimović.

Za predstojeći duel šef struke Banjalučana, pored već duže vrijeme odsutnih Lukića i Jovanovića, neće moći računati ni na Dejana Uzelca, koji ima kartone.

- Presretan sam jer smo došli u šansu da se borimo za titulu. Međutim, ništa nije gotovo. Mirni smo i hladne glave dočekujemo Tuzla Siti koji je veoma kvalitetna ekipa i očekuje nas težak meč. Međutim, došli smo u priliku da se borimo za trofeje i znam da ćemo svi dati maksimum, 100 posto da slavimo i osvojimo titulu. Bila bi to kruna napornog rada koji je počeo u Antaliji - istakao je Donald Mols (Molls), zadnji vezni Borca.

Utakmica Borac – Tuzla Siti igra se u nedjelju na Gradskom stadionu u Banjoj Luci. Početak je u 17.00 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.