SAV TAJ GLAMUR...

Oženio se sin azijskog milijardera, vjenčanje je koštalo vrtoglavih 600 miliona dolara

Par se vjenčao na hinduističkoj ceremoniji u Svjetskom kongresnom centru Jio u Mumbaiju

Anat Ambani s izabranicom. Instagram

I. B.

13.7.2024

Anat Ambani (29), najmlađi sin najbogatijeg čovjeka u Aziji, vjenčao se s Radhika Merkant (Radhikom Merchant, 29), kćerkom farmaceutskog tajkuna Viren Merkant (Virena Merchant). Par se vjenčao na hinduističkoj ceremoniji u Svjetskom kongresnom centru Jio u Mumbaiju.

Anat Ambani s izabranicom. Instagram

Njihovo vjenčanje i svadbena slavlja već su mjesecima u centru pažnje medija. Na popisu gostiju našli su se bivši britanski premijeri Toni Bler (Tony Blair ) i Boris Đonson (Boris Johnson), Kim i Kloe Kardašijan (Kim i Khloe Kardashian), Adele, Džon Sena (John Cena), Drejk (Drake), te brojni drugi, prenosi ABC News.

Na društvenim mrežama osvanule su snimke s vjenčanje. Anant je na ceremoniju ušao s ocem Mukešom (Mukesh) dok je mladenka na vjenčanje išla u bogato ukrašenoj platformi.

Rijana na luksuznom vjenčanju. Instagram

Od gostiju, pažnju su privukle sestre Kardašijan (Kardashian). Obje su nosile tradicionalnu indijsku odjeću sari. Kim Kardašijan nosila je sari crvene boje, dok je Kloi obukla sari zlatne boje

Pažnju je privukao i profesionalni hrvač i glumac, Džon Sina (John Cena) koji je obukao tradicionalno indijsko odijelo u svijetlo plavoj i bijeloj boji.

Na vjenčanje su stigli i Pirjanka Čopra (Priyanka Chopra) te njezin suprug, muzičar Nik Džonas (Nick Jonas). Društvenim mrežama širi se snimka na kojoj mladenka pleše tradicionalni indijski ples.

Kim Kardašijan. Instagram

Policija je od petka do ponedjeljka uvela preusmjeravanje saobraćaja oko mjesta vjenčanja radi dolaska brojnih gostiju u grad. Ovo raskošno vjenčanje na koje je potrošeno oko 600 miliona dolara potaknulo je rasprave oko rastuće nejednakosti u Indiji između bogatih i siromašnih. Događaj je također izazvao bijes među brojnim stanovnicima Mumbaija, koji tvrde da se bore s gužvama u saobraćaju.

Đastin Biber s mladencima. Instagram

Podsjetimo, već nekoliko mjeseci organiziraju se grandiozne proslave uoči vjenčanja na kojima su nastupali Džastin Biber ( Justin Bieber) koji je za taj nastup zaradio oko 10 miliona dolara, piše Page Six. Osim Bibera nastupali su i Keti Peri (Katy Perry), Bekstrit Bojs (Backstreet Boys), američki reper Pitbull i italijanski tenor Andrea Bočeli (Andrea Bocelli).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.