NIJE PRVI PUT

Jelena Karleuša se obrušila na Severinu: "Ko još zove tu bolesnicu da pjeva ovdje"

Hrvatska muzička zvijezda Severina Vučković u nedjelju, 25. avgusta, privedena je na razgovor na srbijanskoj granici

Karleuša nemilosrdna prema Severini. Instagram

E. Ag.

26.8.2024


Hrvatska muzička zvijezda Severina Vučković u nedjelju, 25. avgusta, privedena je na razgovor na srbijanskoj granici, a sada se o toj temi oglasila i Jelena Karleuša.

Naime, Severina je trebalo da se kao gost iznenađenja pojavi na jednom rođendanu u Beogradu, na kojem se na kraju nije pojavila, jer, nakon što su je pustili, ona se vratila u Zagreb.

Ovim povodom se oglasila i Jelena Karleuša, koja je, kao i uvijek dala svoj komentar na čitavu situaciju.

- Ko još tu bolesnicu zove ovdje da pjeva? Vjerovatno neko bez obraza kao i ona. Žena slavi protjerivanje pola miliona hrvatskih građana srpskog porijekla iz Hrvatske kao oslobođenje! Oslobađanje od čega? Od jednog naroda? To se u stručnoj terminologiji zove genocid. Primitivizam, fašizam i mržnja koju javno izgovara moraju da se kazne, ali ne zabranom jer nisam za zabrane. Svaki put kada bi pokušala da uđe u ovu zemlju, čiji narod naziva genocidnim, morala bi da potpiše papir na kom bi pisalo da se izvinjava. Ne postoji genocidan narod, ne postoji loš narod, postoje samo loši pojedinci koji moraju da snose posljedice za sijanje mržnje. Dosta je bilo zla - poručila je Jelena Karleuša za Informer.

Podsjetimo, srbijanska policija je provela redovnu proceduru, a poslije razgovora s nadležnim organima, Severina je puštena da uđe u Srbiju, ali se ona samoinicijativno vratila u Hrvatsku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.