"AVAZ" NA LICU MJESTA

Majka napadnutog dječaka iz Malog Polja: Dijete je dobilo udarce metalnom palicom zbog majice "neka živi Mostar, naša država"

To je grozno, da, dakle, ne smijem dijete pustiti ispred kuće, da moje dijete ne smije obući ništa, mržnja se potpiruje

Ajla Rahimić. M. Smajkić / Avaz

Meliha Smajkic

26.8.2024

U Malom Polju kod Mostara sinoć je, kako smo pisali,  grupa nepoznatih osoba fizički nasrnula na četrnaestogodišnjaka koji je na sebi imao majicu s obilježjem navijačke grupe „Red Army“.

Ajla Rahimić, majka napadnutog dječaka,  novinarima je, tokom posjete ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Sevlida Hurtića, ispričala šta se dogodilo sinoć, kada je njeno dijete napadnuto.

- On je sinoć oko 22 sata bio u naselju, sjedio je s još petero, šestero djece. Imao je na sebi majicu sa natpisom "Neka živi Mostar, naša država". Ta majica je bila okidač da dijete dobije udarce metalnom palicom, nekom teleskopskom, kako se već zove. Udaren je po rukama, zaprijećeno mu je da skine majicu, koju su uzeli nakon čega su otišli prema kupalištu Bunica. To je majica Veležovih navijača - kazala je Rahimić.

Ide na utakmice

Naglasila je da njen sin, dječak, ide s njima na utakmice Fudbalskog kluba Velež.

- On je maloljetan i ide s nama, kao roditeljima na utakmice. Mi smo fanovi Veleža i pitam se je li to problem - naglasila je Rahimić.

Navela je da se boji svoje dijete od 14 godina pustiti iz kuće.

- To je grozno, da, dakle, ne smijem dijete pustiti ispred kuće, da moje dijete ne smije obući ništa, mržnja se potpiruje - kazala je ova majka.

Prijavljeno policiji

Rekla je da su napad odmah prijavili policiji te da je, nasreću, njen sin lakše povrijeđen.

- Druga djeca su počela vrištati, a onda su iz kuća istrčali stariji, nakon čega su napadači, koji su bili između 18 i 20 godina, pobjegli. Dijete smo odmah odvezli u bolnicu - rekla je ona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.