SERIJE

Biografija Amansija Ortege: Serija o čovjeku koji je stvorio „Zaru“

Putovanje galicijskog poduzetnika od njegovih vrlo skromnih korijena do stvaranja „Inditexa“, španske multinacionalne firme i najveće modne grupacije na svijetu

Ortega sa suprugom. Agencije

L. S. R.

9.10.2020

U Španiji se uskoro počinje snimati serija temeljena na biografskoj knjizi „Ovo je Amancio Ortega, čovjek koji je stvorio Zaru“ autorice Kovadondž O'Šia (Covadonge O'Shea). Seriju koja još nema naziv najavio je „Amazon Prime Video“. 

Televizijska adaptacija će vjerno pratiti biografiju u kojoj Amansio (Amancio) i uzak krug ljudi oko njega gledaoce kroz razgovore vode na putovanje galicijskog poduzetnika od njegovih vrlo skromnih korijena do stvaranja „Inditexa“, španske multinacionalne firme i najveće modne grupacije na svijetu.



Amancio Ortega. Agencije

Kroz osam epizoda serija će istaknuti neumorni napor i nevjerovatnu jednostavnost ovog lika čija je vizija unijela revoluciju u modnu industriju i koji je postao mjerilo za Španiju.

Reditelj je Norberto Lopez-Amado, a serija bi se za nekoliko mjeseci trebala početi snimati na raznim lokacijama poput galicijskog grada Korunje, Barcelone, Njujorka, Pariza i Lisabona.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.