MINISTAR ODBRANE BIH

Helez odgovorio Dodiku: Milorade, pozivam te da BiH zajedno uvedemo u EU i NATO

Oružane snage BiH pripadaju svima, Bošnjacima, Srbima, Hrvatima i svakom drugom građaninu Bosne i Hercegovine podjednako, dodao je

Zukan Helez. Fena

N. H.

prije 2 dana

Zukan Helez, ministar odbrane BiH i zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara BiH, objavio je snimak drona u posjedu OS BiH.

Zbog tog snimka podiglo se dosta prašine, pogotovo u RS, a predsjednik RS Milorad Dodik ga je čak optužio i za populizam.

- Pitam, Zukana, kome kupuješ helikoptere, dronove? Valjda ih kupuješ i Republici Srpskoj i Srbima. Valjda ih kupuješ i Hrvatima. Ili misliš da ih kupuješ samo Bošnjacima.

Čije su Oružane snage BiH? Valjda su i srpske i hrvatske. Ili nisu, ili su samo bošnjačke. Bit će da Zukan misli da je sve što ima predznak BiH samo bošnjačko. Ništa srpsko, ništa hrvatsko. Ništa multietničnost, ništa višenacionalnost, ništa ravnopravnost konstitutivnih naroda. BiH jednako Bošnjaci - upitao je ranije Dodik, na šta je odgovorio Helez: 

- Povodom izjava predsjednika manjeg bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorada Dodika u kojima pita kome kupujem dronove i helikoptere, obavještavam ga da ih kupujem Bošnjacima, Srbima, Hrvatima, kao i svim drugim građanima naše zemlje, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost.

Oružane snage BiH pripadaju svima, Bošnjacima, Srbima, Hrvatima i svakom drugom građaninu Bosne i Hercegovine podjednako.

Milorade, pozivam te da Oružane snage BiH nastavimo unaprijeđivati, a našu državu Bosnu i Hercegovinu nastavimo razvijati kao modernu i demokratsku državu, članicu EU i NATO saveza - poručio je Helez.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.