Ukoliko ste se zaželjeli domaćih kolačića, ovaj recept je za vas, a vjerujemo da ćete mu se uvijek rado iznova vraćati.
Oko ovih kolačića nećete se puno namučiti, a možete ih pripremati i s vašim najmlađim ukućanima.
SA BANANAMA
Poslužite ih uz kafu, čaj, kakao ili toplu čokoladu
Ukusni kolačići jednostavni za pripremu. Twitter
Ukoliko ste se zaželjeli domaćih kolačića, ovaj recept je za vas, a vjerujemo da ćete mu se uvijek rado iznova vraćati.
Oko ovih kolačića nećete se puno namučiti, a možete ih pripremati i s vašim najmlađim ukućanima.
papir za pečenje
oko 150 grama zobenih pahuljica
2 banane
čokolada za kuhanje koju treba usitniti nožem
Prvo zagrijte rernu na 180 stepeni. Banane zdrobite viljuškom dok ih ne pretvorite u kašu. U njih dodajte zobene pahuljice i sve dobro promiješajte dok ne dobijete kompaktnu masu.
Dodajte komadiće čokolade koje ste usitnili nožem i promiješajte. Na papir za pečenje rasporedite kolačiće koje oblikujete kašikom smjesu i pecite do 15 minuta - dok ne dobiju zlatnu boju i pripazite da se ne prepeku.
Pažljivo izvadite i pričekajte da se ohlade. Poslužite ih uz kafu, čaj, kakao ili toplu čokoladu.
Prijatno!