BRZA PRIPREMA

Sa adventskih sajmova: Germknedle s kremastim umakom od vanilije

Germknedle s kremastim umakom od vanilije klasik su zime, a uz pravi recept, možete ih pripremiti kod kuće

Recept za gremknedle. Društvene mreže

Dž. V.

prije 3 dana

Blagdansko razdoblje je savršen trenutak za pripremu toplih, utješnih jela koja vraćaju uspomene i stvaraju nove tradicije. 

Germknedle s kremastim umakom od vanilije klasik su zime, a uz pravi recept, možete ih pripremiti kod kuće bez visokih troškova, baš kao na adventskim sajmovima.

Recept za Germknedle 

(6 porcija)

Sastojci za tijesto

• 350 g glatkog brašna

• 4 g suhog kvasca

• 20 g bourbon vanilin šećera

• 1/2 žličice soli

• 150-170 ml toplog mlijeka

• 1 jaje

• 40 g maslaca

• 150 g džema od šljive

Sastojci za umak od vanilije

• 500 ml mlijeka

• 2 žumanjka

• 2 žlice gustina

• 1 žlica Kotányi Bourbon vanilija paste

• 70 g šećera

• 2 žlice mljevenog maka (za serviranje)

• 1 žlica bourbon vanilin šećera (za serviranje)

Priprema

Aktivirajte kvasac u mlijeku s malo brašna i šećera. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, sol, kvasac i jaje, pa umijesite tijesto. Dodajte maslac i nastavite mijesiti još 10 minuta. Ostavite da tijesto naraste 1 sat.

Podijelite tijesto na 6 dijelova, oblikujte kuglice, stavite džem i zatvorite. Ostavite da se dižu 20 minuta.

Kuhajte germknedle na pari 20 minuta.

Za umak, u zdjeli pomiješajte žumanjke, gustin, šećer i vaniliju. Zagrijte mlijeko, pomiješajte s mješavinom, pa kuhajte dok ne postane gust.

Poslužite germknedle prelijevajući ih umakom od vanilije, pospite makom i vanilija šećerom.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.