IZBORI U SRBIJI

Incident na biračkom mestu u Kaću, napadnuti aktivisti

Spriječeni su da uđu u lokal, tako što ih je okružila grupa muškaraca i oduzela im dva telefona, a kada su uspjeli da uđu u hol kafane u kojoj se navodno odvijala kupovina glasova, spriječeni su da odatle izađu

Incident u Kaću. SCREENSHOT: N1

N1 Srbija

3.4.2022

Aktivisti Omladinsko studentske akcije (OSA) ispred posmatračke misije Lokalnog fronta spriječeni su da obavljaju svoju posmatračku dužnost uz fizički napad, oduzimanje telefona i ograničavanje kretanja, javlja reporterka N1.

Incident se dogodio ispred biračkog mesta OŠ „Đura Jakšić“ u Kaću, gdje su otišli zbog dojave da se u kafani preko puta biračkog mjesta odvija kupovina glasova, navode posmatrači.

Spriječeni su da uđu u lokal, tako što ih je okružila grupa muškaraca i oduzela im dva telefona. Kada su uspjeli da uđu u hol kafane u kojoj se navodno odvijala kupovina glasova, spriječeni su da odatle izađu. 

Poslije rasprave koja je trajala nekoliko minuta, aktiviste su pustili da odu.

Posmatrači kažu da napadači, uprkos njihovom insistiranju, nisu htjeli da se predstave, te da neće prijavljivati slučaj policiji, jer nemaju vremena, zbog velikog broja dojava o nepravilnostima koje dobijajaju sa više biračkih mesta.

Video pogledajte OVDJE.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.