IZBORI U SRBIJI

Konačni rezultati CeSID-a za parlament: SNS 120 mandata, "Ujedinjeni za pobedu" 38 mandata

Skupština Srbije broji 250 zastupnika, što znači da SNS Aleksandra Vučića neće moći sam formirati Vladu Srbije, a kao partneri za formiranje Vlade se nameću SPS Ivice Dačića i manjinske stranke

Aleksandar Vučić prilikom proglašavanja pobjede. TELEGRAF

S. S.

4.4.2022

Lista "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" osvojila je 42,9 posto glasova na parlamentarnim izborima ili 120 mandata, dok je lista "Ujedinjeni za pobedu Srbije" dobila 13,5 posto glasova ili 38 mandata, prema CeSID-ovim konačnim rezultatima parlamentarnih izbora u Srbiji. 

Na trećem mjestu je lista "Ivica Dačić - premijer Srbije" sa 11,4 posto ili 32 mandata u parlamentu Srbije.

Prema podacima CeSID-a, lista NADA imaće 15 mandata, koalicija Moramo 12, stranka Zavetnici 10 mandata, koliko će imati i Patriotski blok oko Dveri.

Savez vojvođanskih Mađara će imati šest mandata, Stranka pravde i pomirenja tri mandata, koalicija Zajedno za Vojvodinu - Vojvođani dva i po jedan mandat će imati SDA Sandžaka i Koalicija Albanaca doline.

Skupština Srbije broji 250 zastupnika, što znači da SNS Aleksandra Vučića neće moći sam formirati Vladu Srbije, a kao partneri za formiranje Vlade se nameću SPS Ivice Dačića i manjinske stranke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.