BRUTALNO UBIJEN

Novosadskom uličnom sviraču Kristijanu Kostiću sahrana u četvrtak

Dotični nije ubio Blekija, već i dio Novog Sada, zauvijek, poručio je jedan građanin

Ulični svirač Bleki. PRINTSCREEN

A. O.

14.2.2022

Kristijan Kostić Bleki (61) koji je ubijen u srijedu, kada ga je nasmrt pretukao Žarko R. (21) iz Žablja, biće sahranjen u četvrtak, 17. februara u 12 časova, na novosadskom Gradskom groblju, piše Telegraf.rs.

Novosađanima omiljeni ulični svirač na gitari, koji je najčešće boravio u centru grada i u pothodniku na Bulevaru Mihajla Pupina, pronađen je u srijedu ujutro u lokvi krvi, bez svjesti i disanja, u Kosovskoj ulici u blizini Riblje pijace.

Nesretni čovjek je zadobio prelom lobanje i rebara i teškim povredama je ubrzo po prijemu u Urgentni centar podlegao.

Novosađani se i dalje na društvenim mrežama opraštaju od muzičara i ističu da je bio dobar čovjek, koji nikom nije učinio nažao.

- Dotični nije ubio Blekija, već i dio Novog Sada, zauvijek - rekao je jedan od građana.

Podsjetimo, Žarko je u policiji priznao djelo i ispričao kako je do toga došlo, a između ostalog rekao je: "Tražio sam Kristijanu pare. On mi je dao 390 dinara, rekao je da samo to navodno ima. Pukao me je bijes. Počeo sam svjesno da ga udaram".

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu navelo je da je donjelo naredbu o sprovođenju istrage protiv R. Ž. (21) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo, kažnjivo kaznom zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotnim zatvorom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.