CRNA GORA

Konatar: Razgovori o novoj vladi počinju sutra, volio bih da Abazović bude premijer

Svako ko je zloupotrijebio državni novac i prekršio zakon ne smije biti pošteđen i ne smije biti kompromisa sa tim ljudima

Miloš Konatar. Agencije

E. Ma.

4.2.2022

Poslanik URA-e Miloš Konatar kazao je novinarima nakon izglasavanja nepovjerenja Vladi Crne Gore da već sutra kreću pregovori o novoj vladi.

On je komentirao i sukob sa poslanikom Prave Crne Gore Markom Milačićem koji mu je na kraju sjednice dobacio da je splačina i fukara, pa je data pauza.

- Najbolje je da sve svađe i nerazumijevanja ostanu u Skupštini i da se ne prelivaju na građane. Bez obzira na jake riječi i povišene tonove mislim da je sve završeno u normalnoj atmosferi i da je ovo iskorak za demokratiju u Crnoj Gori jer smo se upravo borili za to. Desio se pad vlasti, to nije nikakva apokalipsa. Izabrat će se bolja vlada - naveo je on.

Upitan kad očekuje novu vladu Konatar je kazao da će razgovori bilateralni početi već sutra jer Crna Gora nema vremena da čeka.

Na pitanje hoće li glasati za smjenu Bečića kazao je da će imati unutarstranačke konsultacije.

- Ne vidim koji je to način da bi Bečić sarađivao sa nekim ko u slobodno vrijeme švercuje kokain iz Južne Amerike. Ja ne vidim kako bi ta saradnja bila plodotvorna - istakao je on.

Upitan da li je pravedno da u budućoj Vladi budu članovi SNP-a pošto nisu glsasali za smjenu kaže da ne bi to sad komentarisao.

- Vrlo je važno da dođemo broja minimum 49 poslanika. Vidjet ćemo ko će od toga biti u vladi, ali najbitnije je da vlada da rezultate i da se nastavi borba protiv organizovanog kriminala i korupcije. Svako ko je zloupotrijebio državni novac i prekršio zakon ne smije biti pošteđen i ne smije biti kompromisa sa tim ljudima. Najbitnije je da vlada napravi značajan korak ka reformi izbornog zakonodavstva prije nego odemo na izbore. Mi se ne plašimo izbora - zaključio je Konatar.

Prema njegovim riječima, volio bi da Dritan Abazović bude novi premijer.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.