REGION

Sastanak Vučića i Hana: Važno da Beograd i Priština imaju odgovoran pristup dijalogu

Srna

25.1.2018

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i komesar EU za pregovore o proširenju i susjedsku politiku Johanes Han istakli su tokom sastanka u Davosu da je važno da Beograd i Priština u budućnosti imaju realan, ozbiljan i odgovoran pristup dijalogu.

"Situacija u kojoj se dvije strane dogovaraju mora da bude takva da i jedni i drugi budu pomalo nezadovoljni. Ako neko misli da može da dobije sve, a da drugi ne dobije ništa, onda je to pogrešan put koji neće dovesti do rešenja", istakao je Vučić.

Han i Vučić razgovarali su o situaciji u regionu i napretku Srbije na evropskom putu uoči objavljivanja najavljene strategije o proširenju EU, saopštila je Pres-služba predsjednika Srbije.

Vučić je izrazio očekivanje da će ta strategija biti konkretizacija pozitivnih i ohrabrujućih poruka predsjednika Evropske komisije Žan-Kloda Junkera, koji je Srbiju označio kao predvodnika u procesu proširenja EU na zapadni Balkan.

On je ocijenio da će strategija imati značajan uticaj na mir i stabilnost u regionu.

Dvojica sagovornika konstatovala su da je dobro što je zapadni Balkan ponovo u fokusu EU, posebno tokom bugarskog predsjedavanja Unijom. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.