KAMERNA SCENA KONJIC

Okončan repertoar Festivala glumaca BiH predstavom "Nakon predstave"

Predstava je diplomski rad mlade glumice Nadežde Kostić, čiji je tekst napisao njen otac, književnik Zoran Kostić

Festivala glumaca BiH u Konjicu. FENA

Dž. V.

jučer

Na Kamernoj sceni Narodnog univerziteta u Konjicu sinoć je Studentsko pozorište Banja Luka izvelo predstavu "Nakon predstave", čime je okončan repertoar pozorišnih izvedbi na ovogodišnjem Festivalu glumca BiH.

Predstava je diplomski rad mlade glumice Nadežde Kostić, čiji je tekst napisao njen otac, književnik Zoran Kostić. Režiju potpisuje njena majka, Jelena Trepetova Kostić, glumica i profesorica na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, koja zajedno s kćerkom igra u predstavi. 

Ova dvije glumice donijele su emotivnu priču o nezaboravnim obiteljskim stradanjima i ranama na Golom otoku u vrijeme sukoba između Sovjetskog saveza i Jugoslavije četrdesetih godina prošlog stoljeća. Završne scene su kod publike izazvale suze.

- Ovo je donekle i obiteljska priča mog oca. Svaki čovjek može se prepoznati u ovim teškim temama, jer ljudi s Balkana su često prolazili kroz slične patnje - rekla je mlada glumica, govoreći i o zajedničkom nastupu s majkom.

Završnica 11. Festivala glumca BiH u Konjicu bit će održana u ponedjeljak, 30. septembra, kada će biti dodijeljene nagrade za najboljeg glumca i glumicu prema ocjenama publike. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.