GALERIJA NOVI HRAM

Otvorena izložba "U dobroj volji - Slavimo zajedno"

Izložba će biti otvorena do ponedjeljka 24. aprila 2023. godine

Sa večerašnjeg otvorenja izložbe - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
N. Novaković

18.4.2023

U Sarajevu je otvorena izložba temeljnih organizacija kulture naroda Bosne i Hercegovine u sklopu projekta "U dobroj volji – Slavimo zajedno" u organizaciji JKPHD "La Benevolencija" sa partnerstvom i pod pokroviteljstvom CRS-a (Catholic Relief Services), a u saradnji sa HKD "Napredak", BZK "Preporod" i SKPD "Prosvjeta".

Ideja projekta

Izložba je otvorena u galeriji Novi hram.

Na izložbi je prikazan razvoj temeljnih organizacija kultura BiH i njihovo djelovanje danas, kroz prikaze arhivskih isječaka: fotografija, zapisa, isječaka iz novina i raznovrsnih dokumenata. Ideja projekta "U dobroj volji – Slavimo zajedno" je da članovima temeljnih organizacija kultura BiH i građanima Sarajeva približi i objedini raznoliku kulturu naroda sa naših prostora. Svojim aktivnostima, projektima, kulturnim djelovanjem, humanitarizmom, donacijama, stipendijama, ova četiri društva nastoje da, u skladu sa svojim mogućnostima, unapređuju društvenu koheziju nasuprot veoma složenom društvenom narativu.

Ispreplitanje kulture

April 2023. godine je prepoznat kao savršena prilika za realizaciju projekta, kako je bogat blagdanima abrahamskih religija: Pesah, Uskrs, Vaskrs i ramazanski Bajram.

Želja organizatora je da ispreplitanje kulture ova četiri naroda prikažu u pravom svjetlu: kao bogatstvo koje se treba njegovati, cijeniti i održavati. Izložba će biti otvorena do ponedjeljka 24. aprila 2023. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.