JAVIO SE "AVAZU"

Šta se desilo na Otoci: Policajac tvrdi da ga je pretuklo osiguranje ministra Nenada Nešića

Bio sam s maloljetnom djecom u srednjoj traci kada mi je vozilo marke Audi počelo da blinka

Fena / Avaz

M. Aš.

prije 2 sata 51 minutu

Pripadnik MUP KS Benjamin Sijerčić koji je jučer učestvovao u incidentu na Otoci, po optužbama da je napao kolonu vozila u kojoj je bilo vozilo ministra sigurnosti Nenada Nešića, javio se "Avazu" i iznio svoju stranu priče.

Nije tačno 

Sijerčić tvrdi da nisu tačni navodi policije da je on napao pratnju, nego da je izguran s ceste na Otoci, a zatim i prebijen od pripadnika Direkcije, tačnije osiguranja koje je obezbjeđivalo Nešića.

 - Pa ja nisam imao pojma ko je bio u vozilu. Bio sam s  maloljetnom djecom u srednjoj traci kada mi je vozilo marke Audi počelo da blinka. Ali, kako se nisam mogao skloniti, kako ne bi ugrozio druge učesnika saobraćaja, to sam uradio na prvom skretanju za bazen Otoka. Međutim, Audi me bukvalno stjerao s ceste i udario sam u trotoar. Imaju svjedoci, koji su sve vidjeli. Djeca su mi doživjela traumu. Nakon toga su me bacili na vozilo, ruka mi je slomljena i lupali su pištoljima. Imam sve dokumente. Angažirao sam i advokata. Uvrđene su i povrede koje sam zadobio. Ali, ponavljam, nisam ja nikoga ni napao ni izgurao, nego je bilo obrnuto. Sve se vidi na snimcima - tvrdi Sijerčić.

Iz Direkcije za "Avaz" kažu da nije bilo upotrebe sile i da su osobu zadržali i predali u nadležnost MUP-a KS. 

Pretres vozila

Kasnije je istragu preuzela SIPA koja je obavila pretres vozila i uzela izjavu.

- O uvredama koje su mi govorili, suvišno je bilo šta kazati. Ali, neka se sve provjeri i utvrdi. Ima zapisnik u SIPA-i - kaže Sijerčić

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.