LIČNOST DANA

Nikola Vasilj: Heroj iz Budimpešte

Bez sjajnih reakcija u nekoliko navrata, "Zmajevi" bi se ponovo vratili pognute glave

Vasilj: Paradama izluđivao Mađare. N/FSBiH

12.9.2024

Iako su nakon odigranih susreta Lige nacija u fokusu javnosti više drama porodice Anela Ahmedhodžića i neigranje Dennisa Hadžikadunića, ne treba tako lako zaboraviti na fenomenalnu partiju Nikole Vasilja.

Naš čuvar mreže bio je glavni razlog radovanja „Zmajeva“ na kraju susreta. Vasilj je odigrao najbolju utakmicu u dosadašnjoj reprezentativnoj karijeri te je svojim paradama zaustavio razjarene Mađare, koji su u Budimpešti htjeli oprati obraz poslije sramote iz Diseldorfa.

Međutim, nisu računali na to da će golman „Zmajeva“ biti i više nego raspoložen da odbrani sve što oni upute ka njemu. Od rikošetiranih udaraca, preko snažnih pokušaja glavom, pa sve i do najbolje prilike na susretu u 89. minuti, kada je napadač Mađarske Adam Martin ostao sam kao duh u našem šesnaestercu, Vasilj je bio na vrhuncu zadatka.

Upisao je još jednu fenomenalnu odbranu i donio našoj reprezentaciji prvi bod u eri Sergeja Barbareza, kao i šansu da za mjesec osiguramo barem treće mjesto u grupi i izborimo plej-in za ostanak u A-diviziji Lige nacija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.