UPISI NA CEPS KISELJAK

Izuzetan interes za upise na studije CEPS-a u Kiseljaku

Broj prijava za novu akademsku godinu na CEPS-u povećan je za trećinu, potvrđujući kvalitet i konkurentnost njihovih studijskih programa

Izuzetan interes za upise na studije CEPS-a u Kiseljaku.

Marketing

prije 2 sata 3 minute

Broj studentskih prijava za upise u novu akademsku godinu na Visokoj školi „CEPS - Centar za poslovne studije“ u Kiseljaku povećan je za 1/3 u odnosu na prošlu godinu. Cijenimo da porast interesa studenata za programe i kvalitet obrazovanja koji se na CEPS-u nudi prvenstveno proizilazi iz konkurentnosti studijskih programa usklađenih s tržištem rada, akreditacijom od državne Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvalitete Bosne i Hercegovine (HEA-e), te vrhunskog nastavnog kadra, sa značajnim udiom stručnjaka iz prakse koji sudjeluju u nastavnom procesu. Nastavni kadar na CEPS-u je prošao zahtjevnu selekciju i odabrani su oni najbolji koji mogu pratiti nove trendove u visokom obrazovanju.

Studentska putovanja, međunarodne razmjene studenata i nastavnog kadra, rezultirali su time da je CEPS postao prepoznatljiv kako u granicama Bosne i Hercegovine, tako i u inozemstvu, kao visokoškolaska institucija koja nudi znatno više za studenta od sličnih institucija. Upisujući rekordan broj brucoša u 14-tu generaciju od postojanja ove institucije čini nas iznimno sretnim jer je potvrda našeg rada vrednovana kroz preporuke naših studenata za buduće kolege da vrijedi upisati CEPS.

Najveći porast broja prijavljenih studenata je na studijskom programu Studij sigurnosti smjer Kriminalistika, zatim Poslovna ekonomija, kao i na Zdravstvenim studijima koji svake akademske godine postaju sve atraktivniji studentima zbog značajnog udjela stručne prakse u zdravstvenim institucijama, laboratorijima i pokaznim vježbama koje prakticiramo u ustanovama u zemlji i inozemstvu.

Visoka škola „CEPS-Centar za poslovne studije“ ostvarila je dugogodišnju saradnju s privredom u više od 200 kompanija na tržištu, te na taj način dobiva najbolje podatke o aktualnim tehnološkim trendovima. Fokus na takvoj saradnji postoji od samih početaka CEPS-a i ona je važna radi dobijanja povratnih informacija o znanjima i vještinama koje se traže na tržištu, razvoja obavezne studentske prakse te saradnje s partnerima na čijim projektnim rješenjima direktno rade studenti.

Već je ustaljena praksa da pratimo u svijetu posljednje trendove u obrazovanju, ažuriranjem kurikuluma te pružanjem studentima prilike sudjelovati na različitim radionicama, studentskim konferencijama, studijskim posjetama, ljetnim školama, ili provesti semestar na inozemnoj visokoškolskoj ustanovi u okviru Erasmus+ programa kao i sudjelovanje u istraživačkim projektima u saradnji sa drugim visokoškolskim institucijama iz svijeta.

Posljednji primjer kojim smo uspostavili saradnju je sa Texas State University (Sjedinjene Američke Države) koji broji 40 000 studentata i više od 200 studijskih programa, kao i niz drugih uspostavljenih sporazuma o saradnji, koji se primjenjuju u praksi sa niz drugih institucija, gdje studenti dobivaju uz teoretska znanja i praktična iskustva u preduzećima internacionalnog karaktera. Međunarodno priznate diplome, naši svršeni studenti koji su uspješni radnici u prestižnim svjetskim firmama, Bosch Njemačka, Škoda Češka Republika, Krka Slovenija prestižni hotelski lanci Hilton, Mowenpik, i sl., koji ostaju kao alumni u kontaktu s ovom visokoškolskom institucijom, od kojih je značajan broj nastavio školovanje nakon četverogodišnjeg studija na CEPS-u na prestižnim evropskim visokoškolskim institucijama i stekao dodatna znanja i potvrdu svog znanja kroz stjecanje dodatnih kvalifikacija.

Studijski programi koje izvodimo odvijaju se u trogodišnjem i četverogodišnjem trajanju, i u posljednje vrijeme imamo sve veću pojavu da značajan broj naših studenata nakon nostrifikacije diplome CEPS-a nastavlja studije u inozemstvu, koje uspješno završavaju, i nastavljaju s radom u prestižnim kompanijama, što dodatno komunicira s potvrdom kvaliteta ove visokoškolske institucije i na međunarodnom tržištu obrazovanja i rada.

Sve skupa osiguralo nam je značajno povećan interes brucoša za studiranje na CEPS-u u Kiseljaku, što predstavlja snažan reputacijski identitet ove institucije kako u zemlji tako i u inozemstvu. Studenti su i ove godine prepoznali moderan način obrazovanja što pokazuju razultati upisa u ovoj akademskoj godini.

Student je uvijek na prvom mjestu!

Visoka škola “CEPS - Centar za poslovne studije” u Kiseljaku

Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak

Telefoni:
+387 (0)30 875 208 ili 875 221
+387 (0)63 473 333 ili 063 653 111
+387 (0)62 408 322

E-mail: info@ceps.edu.ba
Web: www.ceps.edu.ba

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.