LIČNOST DANA

Benjamin Šeško: Slovensko "čudovište"

U pojedinim trenucima se činilo da ga rivali ni taksijem ne bi stigli

Platforma X

11.9.2024

Fudbaleri Slovenije jedan su od najvećih hitova u svijetu fudbala u proteklim mjesecima. Nakon sjajnog nastupa na Euru, koje su okončali u osmini finala, kada je ih je favorizirani Portugal izbacio tek nakon izvođenja jedanaesteraca, Slovenci su i Ligu nacija započeli sjajno, a predvodi ih fenomenalni napadač Benjamin Šeško.

Čudo od djeteta se već više od godinu spominje kao potencijalna kupovina nekih od najvećih svjetskih i evropskih klubova, a utakmicom protiv Kazahstana pokazao je jasno i zašto. Het-trikom je unakazio kazahstansku odbranu, pa su ga mediji brže-bolje prozvali „čudovištem“.

Čudno bi bilo da nisu. Nisu imali rješenje za njegove poteze, što se najbolje pokazivalo kada bi krenuo u trk. U pojedinim trenucima činilo se da ga ni taksijem ne bi stigli. Kao brzi voz bi protutnjao pored njih i onda, u stilu najboljih golgetera, matirao nemoćnog čuvara mreže kazahstanske selekcije.

Inače, Šeškovi roditelji porijeklom su iz Doboja, ali njega niko nikad nije kontaktirao kako bi zaigrao za našu reprezentaciju. Nažalost, jer ovakvi igrači se ne rađaju često. Ipak, to nas ne treba sputavati da uživamo u fudbalskom majstorstvu koje on pokazuje bilo za RB Lajpcig ili slovensku reprezentaciju na sedmičnoj bazi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.