KOMENTAR DANA

Bakirov Šerif

Bakir Izetbegović, šef SDA, imao je dva „policajca“ pod svojom direktnom kontrolom - Osmana i Šerifa

Šerif Isović. Fena

Miralem  Aščić

3.8.2024

Bakir Izetbegović, šef SDA, imao je dva "policajca" pod svojom direktnom kontrolom.

Njima je upravljao onako kako kriminalna hobotnica s Poljina hoće i želi. Ustvari, kako Sebija Izetbegović poželi, a Bakir naredi da se discipliniraju nepodobni. Ko nije bio po volji dinastije, taj je bio meta. To su znale i ptice na grani.

Prvi je bio Osman Mehmedagić Osmica, Bakirov milicioner. Zbog odanosti i umišljaja neograničene moći da mu ne može niko ništa, bivši šef tajne službe, zbog Bakira i Sebije, završio je i na crnoj listi SAD i sada mu prijeti optužnica Tužilaštva BiH. Pitanje je dana kada će biti podignuta. Ali, Osman je bivši. Sada ga muče pravosudne vratolomije i sudske klupe. Sam pao, sam se ubio.

Drugi šerif, u pravom smislu te riječi, bio je Šerif Isović. I on je Bakirov. Šef Porezne uprave FBiH. Bivši. Vlada ga razriješila jer mu je istekao mandat.

Šerif se ponašao baš onako kako mu ime kaže. Radio šta je htio, no ničija ne gori do zore. Džaba kuka, što je, kako je napisao, razriješen dok traje konkurs za direktora?!

Šerif se nadao da će ostati još na čelu Porezne uprave, u tehničkom mandatu, te da će i dalje raditi kao što je radio punih devet godina. Slati inspektore u kontrolu po naredbama i instrukcijama. Strašiti medije.

Jedne je kontrolirao, druge tetošio, i sve po „zakonu“. Vrijeme će pokazati šta je i kako radio čovjek koji se obračunavao s medijima koji nisu radili kako su Bakir i dinastija planirali.

Vrijeme je da se utvrdi šta od imovine ima Isović, šta je prijavio na svoje, a šta na tuđe ime. Ako bude pravne države, Isović će doživjeti sudbinu Osmana. Živi bili pa vidjeli!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.