TOKOM OBRAĆANJA

Šef Hezbolaha najavio osvetu: Obračun će se dogoditi, u vrlo osjetljivoj smo fazi bitke

Neka neprijatelj zna što se dogodilo nije uzdrmalo našu vjeru, odlučnost, spremnost ili infrastrukturu

Šef Hezbolaha i Netanjahu. Anadolija

El. T

prije 6 sati 11 minuta

Šef Hezbolaha Hasan Nasralah tokom svog prvog javnog obraćanja govori o tome kako namjeravaju odgovoriti.

- U ime svih onih koji su izgubili članove obitelji ili su ozlijeđeni, u ime svih onih koji su se borili u ime Gaze, poručujemo Netanjahuu i Gallantu, neprijatelju, da libanonska fronta neće nestati prije nego što prestane agresija u Gazi - naveo je.

- Kažem jasno: bez obzira na posljedice, bez obzira na žrtve, bez obzira na scenarije, nećemo prestati podržavati otpor u Gazi i na Zapadnoj obali i sve oštećene na okupiranim područjima - dodao je.

Tvrdi kako su ovosedmični napadi diljem Libana bili usmjereni na potkopavanje infrastrukture militantne skupine. Ističe da je "izraelski neprijatelj" planirao napade kako bi uzrokovao podjele u Hezbolaha.

Potvrdio je da najviši dužnosnici Hezbolaha nisu nosili model pejdžera koji je eksplodirao. "Naša infrastruktura nije uzdrmana", kazao je, naglasivši da je umjesto toga "snažna, moćna, koherentna i ne može je uzdrmati takav napad".

- Neka neprijatelj zna što se dogodilo nije uzdrmalo našu vjeru, odlučnost, spremnost ili infrastrukturu. Naprotiv, to nas je učinilo odlučnijima, snažnijima i nepokolebljivijima. Ako je cilj Izraela bio odvojiti nas od onoga što se događa u Gazi, nije uspio - poručio je.

Izravno se obratio izraelskom premijeru Benjaminu Netanjahuu (Netanyahuu), rekavši da Izrael neće moći vratiti svoje građane na sjever zemlje, uz granicu s Libanonom, sve dok traju borbe u Gazi.

- Nećete moći vratiti ljude sa sjevera na sjever... Nikakva vojna eskalacija, nikakva ubojstva, nikakvi atentati i nikakav sveopći rat ne mogu vratiti stanovnike na granicu s Libanom - naveo je.

Najavio je da će ovosedmični napadi biti suočeni s "pravednom kaznom". "Neću govoriti o mjestu, vremenu, lokaciji, detaljima. Saznat ćete kada se to dogodi. Obračun će se dogoditi. Detalje nećemo otkrivati ​​sada, jer smo u vrlo osjetljivoj fazi bitke - završio je Nasralah svoj govor. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.