NEVJEROVATNE SCENE

Jedan od kandidata rivala udario stolicom: Burna debata za gradonačelnika Sao Paula

Datena je rekao da je napao Marçala kada je ovaj iznio stare optužbe za seksualno uznemiravanje koje su davno odbačene

Marcal: Ukazana mu medicinska pomoć. X

Dž. R.

prije 2 dana

U toku televizijske debate između šest kandidata za gradonačelnika Sao Paula, jedan od kandidata Hose Luiz Datena (Jose) izgubio je kontrolu u potpunosti kada je njegov protivnik Pablo Marcal kazao da Datena nije dovoljno muškarac da ga udari kao što prijeti, nakon čega ga je ovaj udario stolicom.

Nagnječeno rebro

Datena je rekao da je napao Marçala kada je ovaj iznio stare optužbe za seksualno uznemiravanje koje su davno odbačene.

U svom bijesu u nedjelju, Datena je podigao stolicu i udario Marcala u rame. Datena, koja se nalazi na petom mjestu za izbore 6. oktobra, izbačen je iz debate. Marcal je završio sa nagnječenim rebrom nakon čega mu je ukazana medicinska pomoć, rekao je njegov portparol. Preostali kandidati su nastavili debatu.

Žestoki nastupi

Marçal, politički novak čija je kampanja porasla kako su njegovi žestoki nastupi u debati postali viralni, u anketama je treći iza konzervativnog aktuelnog predsjednika Ricarda Nunesa i njegovog ljevičarskog rivala Guilhermea Boulosa.

Politička konsultantska kuća Eurasia saopštila je da ne očekuje da će incident utjecati na trku, dok je druga rekla da bi to moglo pomoći Dateni.

- Većina glasača nije imala pojma da je on kandidat, a sada svi pričaju o njemu. Mogao bi rasti u anketama - rekao je Andre Cesar iz konsultantske kuće Hold Assessoria Legislativa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.