FOKUSNA GRUPA

Prema glasovima neodlučnih glasača iz Pensilvanije, Haris je pobijedila u debati

Grupu je činilo 13 birača koji prije rasprave još nisu donijeli odluku za koga će glasati

Haris: Stav i pozitivnost osvojili glasače. AP

Dž. R.

prije 6 dana

Većina neodlučnih glasača Pensilvanije u fokusnoj grupi CNN-a kaže da je Kamala Haris (Harris) pobijedila u debati.

Optimistična potpredsjednica

Grupu je činilo 13 birača koji prije rasprave još nisu donijeli odluku za koga će glasati. Kada je CNN-ov Fil Metingli (Phil Mattingly) pitao grupu ko je pobijedio u debati, osam glasača je reklo da je Haris pobijedila u obračunu. 

Jedna glasačica je rekla da misli da je Haris "optimističnija" i ima "više poštovanja" te da je uspjela da efikasnije opiše svoje planove.

Drugi glasač, međutim, koji je rekao da se osjeća kao da je Donald Tramp (Trump) pobijedio u debati, rekao je da osjeća da je bivši predsjednik kandidat koji bi mogao poboljšati stvari poput inflacije i ekonomije.

- Mislim da je važno zapamtiti da glasamo za lidera naše zemlje, a ne za onoga koga najviše volimo ili koga želimo na našoj svadbenoj zabavi, već ko će zapravo učiniti našu zemlju boljom - rekla je ona.

Kritičan trenutak

Jedan kritičan trenutak debate na koji su birači reagirali je kada su Tramp i Haris raspravljali o pravima na abortus. Jedan glasač je pozitivno odgovorio na Harisin odgovor jer je potpredsjednicin "strastveni odgovor" odjeknuo s njom. Ona je rekla da je i dalje imala povoljnu reakciju na ovaj trenutak iako je rekla da se ne slaže sa svim stavovima potpredsjednice po tom pitanju.

Drugi glasač je rekao da, iako se i ona ne slaže s Harisovim stavom o abortusu, misli da je „lijepo vidjeti strast i uvjerljivost iza kojih stoji.

U Trampovom najjačem trenutku, jedan glasač, koji je veteran, rekao je da smatra da su primjedbe bivšeg predsjednika o povlačenju iz Afganistana bile jake.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.