PREDSJEDNIČKA DEBATA

Završne riječi Kamale Haris: Namjeravam biti predsjednica svih Amerikanaca, fokusirani smo na budućnost

Govoreći o vremenu kao tužilac, kaže da je imala samo jednog klijenta, ljude, te da nikada nije pitala jesu li demokrate ili republikanci

Haris: Fokusirani smo na budućnost. AP

Dž. R.

11.9.2024

Na samom kraju predsjedničke debate između Kamale Haris (Harris) i Donalda Trampa (Trump), oba predsjednička kandidata su imali dvije minute za završne riječi. 

Dvije vizije

Kamala Haris je obećala da će biti predsjednik za sve Amerikance. Kazala je da su gledaoci čuli dvije veoma različite vizije za SAD. Jedna fokusirana na budućnost, a druga na prošlost.

- Mi se ne vraćamo nazad - kazala je Haris.

Dodala je da ima viziju koja razumije težnje i snove američkog naroda i da će stvoriti ekonomiju punu prilika za sve.

Također je navela niz politika, uključujući ulaganje u mala preduzeća, podršku novim porodicama i održavanje američkog položaja u svijetu.

Obećala je da će biti predsjednica koja će štititi osnovne slobode, rekavši da to uključuje i pravo žene da odlučuje o svom tijelu.

Jedan klijent

Govoreći o vremenu koje je provela kao tužilac, kaže da je imala samo jednog klijenta, ljude, te da nikada nije pitala žrtve ili svjedoke jesu li demokrate ili republikanci, nego je samo zanimalo da li su dobro.

- Takav nam je predsjednik trenutno potreban. Namjeravam biti predsjednica svih Amerikanaca i fokusirati se na ono što možemo učiniti u sljedećih 10 ili 20 godina da izgradimo našu zemlju ulaganjem u vas sada - zaključila je Haris.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.