LONG AJLAND

Užas u SAD: Muškarac pobio članove porodice jer je mislio da je izbačen iz mamine oporuke

Sve se dogodilo u kući njegove majka koja je preminula tri dana ranije u 95. godini

Delusija: Izvršio samoubistvo nakon masakra. Platforma X

E. Ć.

27.8.2024

Užasan zločin dogodio se na Long Ajlandu tokom porodičnog okupljanja kada je Žozef Delusija Džunior (Joseph DeLucia Jr.) ubio četiri člana svoje porodice.

Kako je objavila američka policija, Delusija Džunior je vjerovao da je izbačen iz mamine oporuke i nije se želio iseliti iz kuće u kojoj su živjeli, pa je ubio četiri člana porodice prije samoubistva.

Ubio je troje braće i sestara Džoane Kerns (Joanne Kearns), Franka Delusiju (DeLucia) i Tinu Hamond (Hammond) te njenu kćerku Viktoriju (Victoria).

Sve se dogodilo u kući njegove majka koja je preminula tri dana ranije u 95. godini.

Umjesto da raspravljaju o planiranoj prodaji kuće u kojoj je Delusija Džunior živio cijeli svoj život, on je ispalio 12 metaka iz sačmarice, ubivši sve prisutne, prenosi "New York Post".

Zatim je izašao u prednji vrt vičući o tome što je upravo učinio, prije nego što je uperio pištolj u sebe, rekao je policijski kapetan dodajući da je Delusija vjerovao kako je izbačen iz oporuke i da će ostati bez krova nad glavom.

- Njegove dvije sestre i brat bili su u svojim 60-ima, dok je njegova nećakinja imala 30 godina - izvijestila je policija. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.