NA LISTI INTERPOLA

Sarajevski biznismen kupio Porsche pa ga dočekao šok, otkrivamo detalje policijske akcije "Cezar"

Naime, zapljena je provedena prema rješenju Kantonalnog suda u Bihaću, a vozilo je bilo i na Interpolovoj listi

Avaz

M. Aš.

prije 4 dana

Pripadnici Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom, zajedno sa Sudskom policijom FBiH, zaplijenili su jučer vozilo Audi 3 Sportback, koje je u vlasništvu 38-godišnjeg krajiškog narkobosa Dine Muzaferovića Cezara, kojeg Europol smatra „visokovrijednom metom“.

Kako smo objavili jutros, vozilo je pronađeno sakriveno u jednoj garaži u Bijeljini, a u BiH je prekjučer stiglo iz Crne Gore. Naime, zapljena je provedena prema rješenju Kantonalnog suda u Bihaću, a vozilo je bilo i na Interpolovoj listi.

Ovaj sud je još prije nekoliko mjeseci donio rješenje kojim se Agenciji za upravljanje oduzetom imovinom dozvoljava privremena zapljena imovine Dine Muzaferovića, koji trenutno služi četverogodišnju zatvorsku kaznu u Italiji, gdje je izručen iz Njemačke.

Tada policija na adresi nije pronašla tri vozila - Mercedes, Porsche i Audi 3. Nađen je samo motocikl marke Yamaha, koji je također zaplijenjen. No, kako saznajemo, prije nekoliko dana nađen je i oduzet i skupocjeni Porsche koji je ranije koristio tokom boravka u BiH, Cezar vrijedan 120.000 KM.

Međutim, nakon što je otkrivena njegova uloga u trgovini narkoticima, Cezar je vozila sakrio.

Ovaj Porsche je, prema informacijama „Avaza“, nedavno kupio jedan sarajevski biznismen, ne znajući da je na potragama Interpola. Ali, kada ga je došao registrirati u MUP KS, utvrđeno je da vozilo traži Interpol te da pripada narkobosu .

Vozilo je zaplijenjeno, a sarajevski gazda ostao je bez para i automobila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.