NAKON NOVIH NAPADA

Netanjahu zaprijetio ajatolahu Irana i lideru Hezbolaha: "Ovo je samo jedan korak"

Izraelski premijer je poručio da je uništeno "hiljade raketa kratkog dometa, a sve su bile usmjerene na nanošenje štete građanima Izraela"

Benjamin Netanjahu. AP

N. H.

25.8.2024

Nakon izvedenih napada izraelske vojske na jug Libana, obratio se premijer Izraela Benjamin Netanjahu (Netanyahu), istakavši da su to preventivni udari i da oni ne označavaju kraj priče. 

- Hezbolah je pokušao da napadne Izrael dronovima i raketama. Naredili smo izraelskoj vojsci (IDF) da izvrši snažan i preventivni udar kako bismo eliminisali prijetnju - rekao je Netanjahu.

Izraelski premijer je poručio da je uništeno "hiljade raketa kratkog dometa, a sve su bile usmjerene na nanošenje štete građanima Izraela".

- Pored toga, protivzračna odbrana je presrela sve dronove koje je Hezbolah lansirao na strateške ciljeve u centralnom dijelu Izraela - naveo je.

Netanjahu je ponovio da je IDF u napadu ubio i visokorangiranog zvaničnika Hezbolaha Fuada Šukra.

- Danas smo osujetili njihov plan napada. Hezbolahov Hasan Nasralah (Hassan Nasrallah) u Bejrutu i ajatolah u Teheranu treba da znaju da je ovo još jedan korak na putu promjene situacije na sjeveru i sigurnog vraćanja naših stanovnika u njihove domove - zaključio je Netanjahu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.