AUSTRIJA

Srbijanac se zabarikadirao u stanu u Beču: Specijalci ga ekspresno likvidirali

Austrijska policija ubila je muškarca čiji identitet nisu otkrili, a nakon što su komšije prijavile da baca stvari kroz prozor i puca

Platforma X

N. H.

13.8.2024

Austrijski specijalci "Kobre" ekspresno su likvidirali jednog državljanina Srbije (47), koji se zabarikadirao u stanu u Beču i zapucao.

Incident se dogodio prošle sedmice, u utorak oko 20 sati. Austrijska policija ubila je muškarca čiji identitet nisu otkrili, a nakon što su komšije prijavile da baca stvari kroz prozor i puca, piše "Kleine Zeitung", a prenosi "Telegraf".

Policija je odmah došla na mjesto incidenta i opkolila zgradu i šire područje, a na teren su izašli i specijalci i vatrogasci. Prije nego što su nasilno ušli u stan, pokušali su da pregovaraju s njim. Sumnjali su da nije sam u stanu jer su čuli glasove iza zatvorenih vrata.

Ipak, poslije se ispostavilo da je samo pojačao zvuk na televizoru kako ne bi slušao pregovarački tim. Pošto su "Kobre" upale u stan, Srbijanac je potrčao prema njima kako bi pobjegao. Policija je vjerovala da je naoružan, a u tom trenutku je došlo do eksplozije u stanu. Tada je policija i zapucala.

U eksploziji, vjerovatno bojlera, povrijeđeno je sedam osoba. Nalazi obdukcije pokazat će da li je Srbijanac preminuo od eksplozije ili metka. U stanu je pronađen i pištolj i nekoliko noževa.

Policija je sada objavila je snimak na kome se vide stanovnici Beča kako bježe od mjesta eksplozije. Vide se i jake policijske snage i novinari.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.