HOSPITALIZOVAN

Papa Franjo se osjeća bolje: Ljekari su optimistični

Dirnut sam brojnim porukama primljenim u ovim satima, objavljeno je na Twitteru

Prevezen u srijedu u rimsku bolnicu. Printscreen

E. A.

30.3.2023

Zdravlje pape Franje poboljšava se nakon što je hospitaliziran zbog respiratorne infekcije, te nastavlja raditi dok traje liječenje, izvijestio je u četvrtak glasnogovornik Vatikana Mateo Bruni (Matteo) u saopćenju.

Papa Franjo (86) bio je prevezen u srijedu u rimsku bolnicu Gemelli gdje mu je dijagnosticirana respiratorna infekcija koja zahtijeva "nekoliko dana" liječenja, saopćio je Vatikan.

Napušta bolnicu

Medicinsko osoblje "vrlo je optimistično" i vjeruje da bi, ako ne bude nekog neočekivanog razvoja bolesti, Franjo mogao biti otpušten na vrijeme za proslavu Cvjetnice 2. aprila, izvijestila je ANSA, citirajući neimenovane bolničke izvore.

Povodom njegove hospitalizacije poruke za brzo ozdravljenje papi su poslali brojni zvaničnici, uključujući i predsjednika SAD-a Džo Bajden (Joea Bidena) te predsjednika Italije Sergia Matarela (Mattarelle).

Poruke podrške

- Dirnut sam brojnim porukama primljenim u ovim satima i izražavam zahvalnost svima na njihovoj bliskosti i molitvama - saopćeno je putem papinog Twitter profila.

Papa je već drugi put hospitaliziran u bolnici. Prvi put je zadržan u bolnici 4. jula 2021. godine kada je hospitaliziran zbog operacije debelog crijeva. Tada je u bolnici ostao deset dana nakon čega je oporavak nastavio u Vatikanu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.