RASVIJETLJEN DOGAĐAJ

Nasilništvo u Lukavcu: Uhapšen vozač Golfa koji je presreo minibus te tupim predmetom udario vozača

Uhapšeni je oštetio i vjetrobransko staklo na minibusu

Intervenirala policija. Facebook

B. C.

jučer

Policijskoj stanici Lukavac jučer se u 12:45 sati obratio E.H. iz Lukavca i prijavio nepoznato lice koje ga je oko 11 sati, dok je isti vozio minibus, u mjestu Modrac, grad Lukavac, presrelo s putničkim motornim vozilom VW Golf, saopćeno je iz MUP-a Tuzlanskog kantona. 

Vozač je prijavio da je vozač Golfa izašao iz vozila te mu, nakon verbalne prepirke, zadao udarac tupim predmetom, nakon čega je oštetio vjetrobransko staklo na minibusu. 

- Po prijavi su postupili policijski službenici Policijske stanice Lukavac i Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Lukavac, koji su identifikovali navedenog vozača i utvrdili da se radi o A.H., rođen 1987. godine iz Lukavca. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Nasilničko ponašanje A.H. je istog dana oduzeta sloboda, te je priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade , navodi se u saopćenju.

O navedenom događaju upoznat je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, koji je naložio da se A.H. uz Izvještaj preda Tužilaštvu TK-a na dalje postupanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.