"AVAZ" SAZNAJE

U Konjicu uhapšen Amar Čenanović iz Sarajeva, opet ucjenjivao ženu

Slobode ga lišili pripadnici OKP PU Konjic i Sektora kriminalističke policije MUP-a HNK

S hapšenja u akciji FUP-a. Avaz

Meliha Smajkic

9.9.2024

Pripadnici Odjela kriminalističke policije PU Konjic u subotu su u saradnji s policijskim službenicima Sektora kriminalističke policije MUP-a HNK na području Konjica uhapsili A.Č. (35) iz Sarajeva, potvrđeno je iz MUP- HNK.

Kako je rečeno, u proteklom periodu je SKP MUP-a HNK zaprimio prijavu osobe sa područja PU Konjic koja je navela da je određeni vremenski period žrtva ucjenjivanja od njoj poznate muške osobe sa područja Kantona Sarajevo. 

Uplatila mu određenu količinu novca

U prijavi je navela da je tom muškarcu u proteklom periodu uplatila određenu količinu novca.

Nakon hapšenja nad A.Č. je izvršena kriminalistička obrada tokom koje je, navedeno je iz MUP-a HNK u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela Ucjena koje mu se stavlja na teret.

- Također, ovom prilikom od osumnjičenog su oduzeti predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem predmetnog krivičnog djela, a s događajem je upoznat postupajući kantonalni tužilac Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona - dodali su iz MUP-a HNK.

Krajem maja uhapšen u Sarajevu

Kako "Avaz" saznaje radi se o Amaru Čenanoviću koji je radi istog krivičnog djela krajem maja bio uhapšen u Sarajevu u akciji Federalne uprave policije (FUP).

Iz FUP-a su tada naveli kako se slobode lišeno lice sumnjiči da je u prethodnom periodu s ciljem stjecanja protivpravne imovinske koristi vršilo ucjenu na štetu više osoba ženskog spola, prijetnjom da će objaviti njihove privatne fotografije, te zahtijevalo da mu se isplati određeni novčani iznos.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.