BANJA LUKA

Tužilaštvo predložilo mjeru pritvora za dvojicu dilera koji su u pokušaju bijega napali policiju

O prijedlogu odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnom suda u Banja Luci

Privođenje osumnjičenih. ATV

B. C.

4.9.2024

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka nakon ispitivanja osumnjičenih lica uputio je dana 04.09.2024.godine, prijedlog za određivanje mjere pritvora Okružnom sudu u Banja Luci, zbog postojanja osnovane sumnje da je osumnjičeni Vladimir Sumonja , rođen 1990. godine iz Banja Luke, počinio krivično djelo Neovlaštena porizvodnja i promet opojnih droga iz člana 207. stav 3. u vezi sa stavom 2.i 1. KZ RS i krivično djelo Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti iz člana 308. stav 1. KZ RS, a osumnjičeni Luka Panić, rođen 1997. godine iz Banja Luke, krivična djela Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga iz člana 207. stav 3. u vezi sa stavom 2. i 1. KZ RS i krivično djelo Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje iz člana 306. stav 1. KZ RS, saopćeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Udario u službeno vozilo MUP-a RS

Osumnjičena lica su u toku 2024.godine pa do dana 02.09.2024.godine, neovlašteno radi prodaje držali i prenosili supstance koje su proglašene za opojne droge.

U ulici Kozarskoj, Grad Banja Luka, dana 02.09.2024. godine, oko 12.40.časova, prvoosumnjičeni je napao policijske službenike MUP-a RS, koji su u to vrijeme bili na dužnosti i preduzimali službenu radnju zaustavljanja i kontrole vozila na način da je svojim vozilom kojim je upravljao udario u službeno vozilo MUP-a RS, a drugoosumnjičeno lice je upotrebom sile, odnosno fizičke snage sprečavao policijske službenike MUP-a RS u preduzimanju radnji dokazivanja.

Opasnosti od bjekstva osumnjičenih

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičenih, zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo shodno odredbi člana 197. stav 1. tačka a. b. i v. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnom suda u Banja Luci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.