BANJA LUKA

Akcija "Nišan 2": Tri osobe uhapšene, zaplijenjen 1,5 kilogram droge

Jedan od uhapšenih aktivno ptužao otpor i predat je tužilaštvu

B. C.

4.8.2024

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 03.08.2024. godine, realizovali su operativnu akciju kodnog naziva „Nišan 2“, koja je usmjerena na sprečavanje i otkrivanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga u okviru koje su lišili slobode lica H.H. i Ž.G., oba iz Banja Luke, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“, te lice B.J. iz Banja Luke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“, saopćeno je ioz PU Banja Luka.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banja Luci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, izvršen je pretres na tri lokacije i tom prilikom je pronađeno i oduzeto ukupno oko 1,5 kilograma zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opjnu drogu „Marihuanu“, više digitalnih vaga za precizno mjerenje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

Prilikom lišenja slobode, lice B.J. je pružalo aktivan otpor policijskim službenicima, te je pokušavalo spriječiti policijske službenike u obavljanju službene radnje.

U toku je kriminalistička obrada navedenih lica, a sve mjere i radnje preduzimaju se pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka. 

Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, lice B.J. je 03.08.2024. godine, predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, dok će protiv lica H.H. i Ž.G. biti dostavljen izvještaj o krivičnim djelima u redovnoj proceduri.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.