UBILA GA POLICIJA

Kako je 2021. godine govorio Ramović: U zatvoru sam razgovorao s Legijom, da sam htio ubiti muftiju, to bih kamenom uradio

Rekao je za Legiju da je on ratnik kojeg je država iskoristila

Senad Ramović Becan. Happy TV

S. S.

18.8.2024

Senad Ramović zvani Becan, koji je sinoć ubijen kod Novog Pazara, 2021. godine dao je intervju za Happy televiziju. 

On je zbog terorizma bio osuđen na 13,5 godina zatvora, govorio je tada o terorističkim napadima u Beogradu i o čemu je pričao u zatvoru sa Miloradom Ulemekom Legijom.

Rekao je za Legiju da je on ratnik kojeg je država iskoristila.

- Naduvana je legenda o njemu, govorilo se da je dobar čovjek, uvijek na šalu tjera, trenira. Sada je spremniji od pola države. Pričali smo o svemu, piše knjige. Njegovi su me hapsili, rekli su mi da su njegovi.

- Problem je nastao 2006., kada je došlo do pucnjave u jednoj džamiji u Novom Pazaru. Nekoliko sati kasnije, na građane je opet pucano ispred te iste džamije. Tri osobe su ranjene, to su moja braća, prijatelji... Pucao je tjelohranitelj Islamske zajednice u Srbiji, a mi smo tada u javnosti lažno optuženi kao napadači i dobili smo po mjesec dana zatvora - govorio je tada Ramović.

Govorio je da je mogao ubiti tada rahmetli muftiju Zukorlića da je to htio.

- Da sam htio muftiju da ubijem, ja bih ga kamenom ubio. Meni ne treba puška za njega. Znam tačno lokacije, gdje se kreće, kad se kreće, tačno određeno kad ide na ručak nedjeljom u Orlje, u njegovo selo, sačekat ga, kamenom ga ubit i stutat ga u provaliju - govorio je tada i tvrdiod a je CIA tada ucijenila Zukorlića da isporuči petoricu ljudi u Guantanamo.

Naveo je da je poslije toga zajedno sa svojim saborcima kupio veliku količinu oružja, koje su potom odnijeli na planinu Ninaja kod Sjenice.

Podsjećamo, Senad Ramović Becan se teretio da je pokušao ubiti rahmetli muftiju Muamera Zukorlića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.