SELO HOTKOVO

U Novom Pazaru ubijen Senad Ramović Becan: Pucao na policajce, ranije osuđivan, teretio se i za pokušaj ubistva muftije Zukorlića

Ramović je uhapšen 2007. nakon žestokog oružanog obračuna sa policajcima u selu Trnava kod Novog Pazara

Senad Ramović. Facebook

S. S.

18.8.2024

Senad Ramović Becan ubijen je u okršaju sa policijom u blizini graničnog prijelaza prema Kosovu, na području Novog Pazara, saznaje "Blic".

Njega je locirala BIA u šumi, na teško pristupačnom području.

- Utvrđeno je da se krio u ataru sela Hotkovo. Odmah su angažovani pripadnici specijalnih jedinica MUP-a s ciljem da ga uhapse. Međutim, on je odbio da se preda i pucao iz vatrenog oružja na policajce, koji su uzvratili i eliminisali ga - navodi izvor Blica.

Inače, Senad Ramović Becan iz Novog Pazara, koji je zbog terorizma bio osuđen na 13,5 godina zatvora, ispričao je u jednom intervjuu da li je pripremao terorističke napade u Beogradu.

Ime Senada Ramovića ponovo je postalo aktuelno poslije terorističkog napada u Beogradu kada je samostrijelom Miloš Žujović, za kojeg se navodilo da je prešao na islam, ranio policajca Miloša Jevremovića, koji ga je nakon toga ubio vatrenim oružjem.

Ramović je uhapšen 2007. nakon žestokog oružanog obračuna sa policajcima u selu Trnava kod Novog Pazara. Tada je uhapšeno još 14 Ramovićevih saradnika.

Teretili su se za planiranje ubistva tadašnjeg muftije Muamera Zukorlića, kao i za pripremu terorističkih napada u Beogradu i Novom Pazaru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.