VRAĆALI SE IZ SARAJEVA

Riječi Dženana Koraća koji je izazvao nesreću u kojoj je stradala porodica Fehratović: "Ako me jednog dana ubije brzina nemojte plakati"

U nesreći su stradali Hasredin Fehratović i njegova maloljetna kćerka, supruzi i starijoj kćerki se bore za život, a poginuo je i Korać

Dženan Korać. Facebook

S. S.

10.8.2024

Dženan Korać, mladić poznat po svojoj ljubavi prema brzoj i nasilnoj vožnji, postao je tema broj jedan u Sjenici nakon što je 9. augusta izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su stradali članovi porodice Fehratović. Ova tragična nesreća dolazi samo nešto više od dva mjeseca nakon što je Korać 30. maja izazvao još jednu zastrašujuću nesreću, u kojoj je udario tri vozila i presjekao banderu, srećom bez žrtava, ali sa ozbiljnim posljedicama po druge učesnike u saobraćaju, piše Sandžakdanas.

Prema svjedočenjima građana, Korać je bio poznat po nasilničkom ponašanju za volanom. Njegova vožnja bila je brza, nepromišljena i opasna, a uprkos ranijim incidentima, nastavio je da ugrožava sigurnost na putevima. Kobnog 9. augusta, Korać je preticao kolonu vozila u velikoj brzini, izgubivši kontrolu nad automobilom i izazvao sudar u kojem su život izgubili otac i kćerka iz porodice Fehratović, dok se ostali članovi porodice i dalje bore za život. U nesreći je i on preminuo.

Iako je prije tri mjeseca u istoj ulici Korać u velikoj brzini udario u tri vozila, pri čemu je presjekao banderu, on je još jednom pokazao potpunu nebrigu za sigurnost drugih učesnika u saobraćaju.

Sada, nakon tragedije koja je zadesila porodicu Fehratović, građani Sjenice masovno dijele Koraćev Instagram profil, na kojem je on ostavio zastrašujuću poruku:

- Ako me jednog dana ubije brzina, nemojte plakati, jer ja sam se smijao - pisao je.

Ova poruka, koja sada djeluje kao predosjećaj tragičnih događaja, izazvala je šok i nevjericu u javnosti. Građani Sjenice sada očekuju brzu reakciju nadležnih organa, pravdu za porodicu Fehratović, i strožije mjere protiv nasilničke vožnje kako bi se spriječile slične tragedije u budućnosti.

Podsjećamo porodica Fehratović se vraćala iz Sarajeva za Novi Pazar, a u nesreći su stradali Hasredin i njegova maloljetna kćerka. Supruzi i starijoj kćerki se bore za život.

Objava Dženana Koraća. Instagram

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.