UČESTVOVAO U NESREĆI

Policija u Sarajevu oduzela Passat: Vozač duguje 34.931 KM na ime neplaćenih kazni

U Ilijašu oduzet moped od višestrukog povratnika u činjenju prekršaja

Stalne kontrole saobraćaja. Facebook

B. C.

12.7.2024

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo jučer su oduzeli automobil i mopet od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja.

Tako su u ulici Hambina Carina, općina Stari Grad, policijski službenici PU Stari Grad u 13:30 sati prilikom vršenja uviđaja saobraćajne nezgode kontrolisali vozača automobila VW Passat“, M.P. (43), rođen u Zvorniku, nastanjen u Sarajevu. Izvršenim provjerama utvrđeno je da 43-godišnjak upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, te da u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 34.931 KM.

Od prekršitelja je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 184. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

U ulici Gornja Luka, općina Ilijaš, policijski službenici PU Ilijaš su jučer u 00:10 sati kontrolisali moped Yiben, kojim je upravljao M.O. (26), nastanjen u Ilijašu, a koji se prethodno u ulici Hašima Spahića, oglušio na naredbu policijskih službenika da se zaustavi i nastavio kretanje prema naselju Gornja Luka.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je 27-godišnjak višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 3.5520KM. Od prekršitelja je privremeno oduzet moped, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.