MUP KANTONA SARAJEVO

Uhapšena trojka zbog aktiviranja eksplozivnih naprava u objektu “Square 48”

Osumnjičeni zadržani u policijskim prostorijama

Aktivirane dvije eksplozivne naprave. Avaz

B. C.

16.12.2022

Radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela iz člana 323. (Izazivanje opće opasnosti) u vezi sa članom 293. (Oštećenje tuđe stvari) KZ F BiH, izvršenog dana 13.12.2022.godine u ulici Zmaja od Bosne, područje općine Novo Sarajevo, kojom prilikom je došlo do oštećenja na ugostiteljskom objektu “Square 48”, pripadnici MUP-a Kantona sarajevo jučer su uhapsili tri osobe.  

- Dana 15.12.2022.godine, policijski službenici PU Novo Sarajevo i Odjeljenja za imovinske delikte lišili su slobode sljedeća lica: E.M., rođen 1995.godine u Srebrenici, H.P., rođen 1997.godine u Sarajevu i I.H., rođena 1981.godine u Bihaću, svi nastanjeni u Sarajevu. Izvršenim pretresom stana koji koristi I.H. na području općine Ilidža, kao i pretresom putničkog motornog vozila koje ista koristi, pronađena je i oduzeta jedna digitalna vaga i određena količina materije koja asocira na opojnu drogu spid. saopćeno je iz MUP-a KS,  


O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lica lišena slobode su predata u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licima.

Uviđaj na mjestu događaja su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, te je tom prilikom ustanovljeno da je NN lice ili više njih, aktiviralo dvije eksplozivne naprave i to jednu na podlozi u bašti, a drugu na portalu navedenog ugostiteljskog objekta, usljed čijeg je djelovanja došlo do pomenutih oštećenja unutar i oko objekta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.