PODIGNUTA OPTUŽNICA

Lažirao dokument, prijavio se na konkurs u KPZ Zenica: Bio prvi na listi pa su ga otkrili

Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 22. avgusta ove godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda Zavidovići

Predao lažne dokumente. ILUSTRACIJA

A. O.

26.8.2022

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, 17. avgusta ove godine podiglo je optužnicu protiv Mirsada Valjevac jer je počinio krivično djelo „Krivotvorenje službene isprave“ i Tarika Trako jer je počinio krivično djelo „Krivotvorenje isprave”.

Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 22. avgusta ove godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda Zavidovići.

- Na osnovu člana 45. stav 2. tačka h) u vezi sa članom 241. i 350. Zakona o krivičnom postupku FBiH podižem optužnicu protiv: Mirsada Valjevac, rođen 1958. godine u Visokom, Tarika Trako, rođen 1987. godine u Sarajevu. Mirsad Valjevac je dana 14.02.2019. godine, u Zavidovićima, kao odgovorna osoba – direktor u firmi „MGV Gradnja“ Zavidovići, u poslovnu ispravu unio neistinite podatke, a potom svojim potpisom i službenim pečatom „MGV Gradnja“ Zavidovići ovjerio takvu poslovnu ispravu sa neistinitim sadržajem, na način da je svjesno sačinio Uvjerenje - navodi se između ostalog u optužnici.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.