TRAGEDIJA

Poginuo sinoć u Bihaću: Saborci iz 5. korpusa Armije BiH opraštaju se od Mirsada Midžića Mićage

Dženaza nastradalom Mirsadu Midžiću bit će klanjana u ponedjeljak

Mićaga je bio pripadnik 501. slavne brigade. Facabook

Piše: B. C.

3.10.2021

U saobraćajnoj nesreći koja se sinoć oko 20 sati dogodila na regionalnom putu Bihać-Spahići, poginula je jedna osoba.

- Vozilo je sletjelo s ceste, a tom prilikom poginula je jedna osoba - kazao je Adnan Beganović. portparol MUP-a USK. 

Odmah nakon nesreće među bivšim borcima 5. korpusa Armije BiH pronijela se vijest da je smrtno stradao njihov saborac Mirsad Midžić Mićaga. 

-Upravo sam doznao tužnu vijest. U saobraćajnoj nesreći u mjestu Pogledalo iznad naselja Mujadžići prema Spahićima poginuo je veliki čovjek i borac demobilisani pripadnik 501.slavne brigade Mirsad Midžić zvani Mićaga. Mićaga je rat proveo u izviđačima u Hodžinom bataljonu i sudbina je htjela da pogine na mjestu gdje se 4 godine borio protiv agresora i bio vladar tog prostora, navodi se u objavi stranice 5. korpus na Facebooku. 

- Večeras nas je napustio naš komšija i brat Midžić Mirsad-Mićaga, za vrijeme agresije na našu državu sigurno jedan od hrabrijih i zaslužnijih što danas imamo slobodu i mir! Bio je uvjek nasmijan spreman za šalu i razgovor! Molim dragog Allaha da našeg Miću spoji u Dženet-firdevsu sa našim šehidima! Inna lillahi we inna illejhi radžiaun! Svi smo Allahovi i Njemu se vraćamo- stoji u objavi MZ Čavkići.

Dženaza nastradalom Mirsadu Midžiću bit će klanjana  u ponedjeljak na mezarlucima Hendavci, a polazi u 15:30 sati ispred kuće žalosti u Čavkićima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.