"AXIOS" TVRDI

Izrael sprema veliku odmazdu Iranu: Cilj će biti postrojenja za proizvodnju nafte, iranski šef vojske im zaprijetio

Sinoć je premijer Izraela Benjamin Netanjahu rekao da je Iran napravio "veliku grešku" svojim napadom i da će "platiti za to"

AP Photo / Leo Correa

N. H.

prije 2 sata 50 minuta

Američka novinsta stranica "Axios" izvijestila je da će Izrael u roku od nekoliko dana pokrenuti "veliku odmazdu" Iranu zbog sinoćnjeg napada. 

Kako navode, izraelska vojska bi mogla ciljati postrojenja za proizvodnju nafte u Iranu, što bi bio ogroman udarac. 

Sinoć je premijer Izraela Benjamin Netanjahu (Netanyahu) rekao da je Iran napravio "veliku grešku" svojim napadom i da će "platiti za to".

S druge strane, glavni zapovjednik iranskih oružanih snaga, generalmajor Mohamad Bageri (Mohammad Bagheri) je zaprijetio da će gađati izraelsku infrastrukturu ako budu poduzete nove mjere odmade protiv Teherana, prenosi BBC.

- Ako Izrael želi nastaviti ove zločine ili želi učiniti bilo šta protiv našeg suvereniteta i teritorijalnog integriteta, večerašnja operacija će se ponoviti nekoliko puta u još jačem obliku i gađat ćemo svu izraelsku infrastrukturu - rekao je ranije Bageri.

Podsjećamo, Iran je sinoć izveo veliki raketni napad na Izrael, u kojem su, prema izvještaju izraelske vlade, lansirali preko 180 balističkih projektila, među kojima su, navodno, bile i hipersonične rakete.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.