SARAJEVO

Muškarac u teškom stanju nakon tuče

Uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo

Ilustracija / Arhiv

Dž. BULBUL

19.10.2018

Sarajevska policija obaviještena je da je sinoć 15 minuta poslije ponoći u ulici Smaila Šikala, općina Novi Grad Sarajevo, došlo do tuče između više osoba.  

Izlaskom na lice mjesta policajci su zatekli povrijeđene Č. H. (41) i R. A. (38), obojica iz Sarajeva. Njima je ljekarsku pomoć ukazala ekipa Hitne pomoći, nakon čega su prevezeni u Univerzitetski klinički centar Sarajevo, gdje su ljekari kod R. A. konstatirali teške povrede opasne po život i na Klinici za neurohirurgiju je zadržan na daljnjem liječenju, dok je Č. H. zadobio lakše povrede.

Radeći na rasvjetljavanju ovog događaja, u 3.30 sati policajci su uhapsili  K. A. (39) iz Sarajeva zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda na štetu R. A. i krivično djelo laka tjelesna povreda na štetu Č. H. iz Sarajeva. Zbog sumnje da je počinio krivično djelo laka tjelesna povreda na štetu K. A., uhapšen je Č. H.

O slučaju je obaviješteno Tužilaštvo Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.