REAKCIJE

Mijatović o terorističkom napadu u Bosanskoj Krupi: Ekstremizam naš nasušni, čemu sada strah "patriote" troglave

Zakazali smo kao društvo, budućnost nam je jadna, društvo smo izgubili, državu ćemo prokockati

Mijatović: Žestoka reakcija. Facebook

E. Ć.

prije 5 sati 25 minuta

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a, federalni ministar i zamjenik premijera FBiH, oglasio se povodom terorističkog napada u Bosanskoj Krupi.

Podsjetimo, maloljetnik je u četvrtak navečer upao u policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi i napao dva policajca. Ubijen je Ozren Maran, dok je povrijeđen Avdo Hasanović.

Svakodnevne rasprave o ratu

- Izražavam najdublje saučešće porodici ubijenog policijca Ozrena Marana. Nema dana unazad 27 godina da barem jednom dnevno ne čujemo raspravu o prokletom ratu, o tome ko je kriv, ko je heroj, ko zločinac……

Nema dana unazad 27 godina da “nacionalni” politički lideri ne slave “svoje” heroje, a okrivljuju tuđe zločince, svako u svojoj verziji.

Nema dana unazad 27 godina da vjerski lideri i vjerske zajednice ne provlače vjerske razlike i stoje čvrsto iza  "nacionalnih” političkih lidera.

Nema dana unazad 27 godina da pravosuđe ne pušta na slobodu presuđene kriminalce, pa čak i kad ostanu u zatvoru, veličaju njihovu “nevinost”, “nacionali” politički lideri i vjerski velikodostojnici.

Za crkve i džamije imamo para, za škole nemamo, nikad više “vjernika” , a manje ljudi, vrijednosti i morala.

Šta vam nije jasno

I pod zastavom Boga, Allaha, svetaca i ostalih šta se sada čudite i pravite ludi, zašto ste sada uplašeni, pa vi 27 godina podržavate svi, svako svoje “nacionalne” lidere, vjerske velikodostojnike, heroje i zločince, šta vam sada nije jasno.

Zakazali smo kao društvo, budućnost nam je jadna, društvo smo izgubili, državu ćemo prokockati, ali bez predaje do posljednjeg od nas, ne odustajte od prošlosti, je l' budućnost očigledno ne želite.

Je**** vas vaša i istorija i historija i isti koje podržavate, koji su vam od djece napravili ubice - napisao je Mijatović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.