TREĆE IZDANJE

Počeo GOOD HACKathon Telemach fondacije i Elektrotehničkog fakulteta Sarajevo: Takmičenje 12 studentskih timova iz cijele BiH

Svi članovi drugoplasiranog tima dobit će novčanu nagradu u iznosu od po 600 KM, a trećeplasiranog po 500 KM

GOOD HACKathon - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
Marketing

prije 2 sata 5 minuta

Telemach fondacija i Elektrotehnički fakultet Sarajevo, u partnerstvu s United Cloudom, s ponosom su otvorili treće izdanje GOOD HACKathona, uzbudljivog takmičenja za studente elektrotehničkih i srodnih fakulteta iz cijele Bosne i Hercegovine, jednog od najznačajnijih događaja ovog tipa u našoj zemlji. Europe House u Sarajevu danas je postao centar inovacija, kreativnosti i uzbuđenja.

Ove godine prijavilo se rekordnih 150 STEM studentica i studenata iz 12 akademskih zajednica iz sedam bh. gradova (Elektrotehnički fakultet UNSA, Prirodno-matematički fakultet UNSA, SSST, Eletrotehnički fakultet Univerziteta u Banjoj Luci, IUS, Burch, Fakultet elektrotehnike Univerziteta u Tuzli, Tehnički fakultet Univerziteta u Bihaću, Politehnički fakultet Univerziteta u Zenici, Fakultet informacijskih tehnologija Mostar Univerzitet Džemal Bijedić, Fakultet strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru, Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu).

Jedinstvenu priliku da budu dio ovog događaja dobilo je 12 timova s najbolje ocijenjenim prijavama. Kao pripremu za takmičenje, već danas studenti će proći kroz interaktivne radionice o product developmentu, implementaciji AI aplikativnih ideja i pripremi prezentacije koju vode višestruko nagrađivani stručnjaci iz inovativnog razvojnog centra United Cloud i vrhunski predavači s ETF-a Sarajevo. Uzbudljivo takmičenje počinje sutra i timovi će za samo 24 sata osmisliti i ponuditi originalna i inovativna softverska rješenja kako unaprijediti kvalitet života naših sugrađana. U kreativnom prostoru za rad, uz kutak za opuštanje i interaktivne aktivnosti, uz podršku mentora studenti će pokazati najbolje. Njihova rješenja ocjenjivat će stručni žiri kojeg čine Igor Tanacković i Petar Vucelja (United Cloud), Hajdi Mostić (Predsjednica UO Telemach fondacije), Kenan Šehić (ETF Sarajevo) i Ismar Ćeremida (UNDP u BiH).

- Atmosfera od prvog dana obećava da će i ovaj GOOD HACKathon biti ispunjen dobrom energijom, timskim duhom i željom za postizanjem vrhunskih rezultata. Svi učesnici dolaze s jednim ciljem – pokazati svoju izvrsnost, ali i da se međusobno upoznaju i inspirišu kroz rad i takmičenje. Sretni smo što kroz ovaj značajni projekt Telemach fondacije možemo biti usmjerenje i podrška mladima na putu njihovog profesionalnog razvoja uz rad s vrhunskim stručnjacima i njihovim kolegama s drugih fakulteta - istakla je Anesa Muhović, direktorica Telemach fondacije.

Pobjednike očekuje interaktivna posjeta United Cloudu, inovativnom razvojnom centru United Grupe te novčana nagrada u iznosu od 700 KM za svakog člana tima. Svi članovi drugoplasiranog tima dobit će novčanu nagradu u iznosu od po 600 KM, a trećeplasiranog po 500 KM. Projekt se održava u sklopu Evropske noći istraživača, inicijativi podržanoj od strane Evropske unije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.